lauantai 18. heinäkuuta 2015

Kesä etenee ihanasti

 
Joka kesä ilahdun yhtä paljon näiden keltaruusujen kukinnasta. Harmi vain, että tässä keltaruusussa samoin kun sen vieressä kasvavassa juhannusruusussa on jokin ötökkävaiva. Se vie lehdet ruskeiksi. Mikään ei ole siihen tepsinyt.

 
Kärhö on kukintansa kukkinut. 
 
 
Keväällä istutin mesimarjoja. Taimia ostaessa purkissa on kaksi erilaista tainta ja niinpä marjojakin näkyy muutama.

 
Mesimarjan aromi on niin voimakas, että muutamastakin marjasta saa makua vaikkapa mehuun.
Tänään on ollut outo päivä, en ole tarvinnut villatakkia tai sukkia koko päivänä. Se mökki taitaa olla työsiirtola. Sitä ruohimista ja heinien repimistä riittää. Sitten otin haravan käteen ja leikin heinäpellolla olemista. Mies oli touhuissaan niittänyt minun istuttamani niityn. Tänä vuonna toivoin ahdekaunokin jo kukkivan, mutta toisin kävi. Haravoin heinät pois ja toivon, että kaunokit sieltä kasvaisivat esiin ensi vuonna mehiläisten iloksi. Hm, olin minä kylvänyt myös jyrkästi kiellettyä palsamiakin. Tulipahan nyt sekin niitettyä pois!
 


Aika vilkasta on ollut myös vieraiden suhteen. Kivoja vieraita kaikki, tuovat tarjottavat tullessaan ja vielä tiskaavat! Ja yksi vieras aina perkaa mansikkamaan! Jee!!6 kommenttia:

 1. Mökki näyttää kotoisalta.

  Meillä on samanlainen ötökkä juhannusruusussa. Pari vuotta sitten leikattiin ne alas. Ei auttanut. Se kuulemma talvehtii leutoina talvina maassa ja mönkii sieltä taas ruusun. Tulisipa kunnon pakkastalvi!

  VastaaPoista
 2. Mekin kokeilimme mesimarjaa muutama vuosi sitten, mutta ei se onnistunut puutarhassa, vaikka pari erilaistakin oli. Lapsuudesta muistan nuo, mutta en ole enää vuosiin nähnyt suvun maiilla niitä.
  Kesälämmin päivä oli täälläkin tänään.
  Teillä on kivan näköistä mökillä!

  VastaaPoista
 3. Kylmän kourissa tässä väristään. Eilen oli sentään vähän notkeampi ilma, mutta yöllä tuli jo vettä olan takaa.
  Kukat kestävät nyt pitkään, mutta eihän niistä mitään saa, kun on aina märkää.

  VastaaPoista
 4. Voi tuo sinun mökki on ihanan tunnelmainen . Kolee tuuli ja välillä 'rommauttaa' vettä kamalasti. Mesimarjoja olen entisaikaan syönyt ojien pientareilta.

  VastaaPoista
 5. Upeat keltaruusut ja nniin tunnelmainen on mökki. Ja hienoja vieraita kun hommia hoitelevat. Peukutan!!

  VastaaPoista
 6. Nyt ei ole niin kylmääkään, vaan kun ei aurinko paista niin on syksyisen pimeää.

  VastaaPoista