tiistai 21. heinäkuuta 2015

Alkaisinko urkuriksi?

 
Kirpparilla oli myynnissä kotikirkon vanha urkupilli. Se maksoi 5 euroa. Materiaali vaikuttaa pelliltä, jota on vähän harmaalla päällystetty, alumiinin näköiseksi. Mistähän aineesta urkupillit tehdään?

 
Aika komea putki! Jos laittaisin sen nokka pohjoiseen päin, soittaisiko se pohjatuulen musiikkia?  En tiedä mitä sillä tekisin ja kysynkin teiltä, kekseliäät ystäväni, mitä ideoita tulee urkupillistä mieleen.
 Kuitenkin sillä on kirkollinen menneisyys, ettei mitään ihan hajottavaa juttua haluaisi.
 
 
Tänään oli  luikeropäivä. Näin päivän aikana kolme kyytä, kaksi tiellä. Tämä oli kuollut.
 
 
 
Meidän aitanalusasukki näytteli myös itseään kiven kolosta. Luulin, että se on kuollut tai kituva, mutta se taisi olla aamukohmeessa. Minä nimittäin toissapäivänä nakkasin sitä kivellä. Se kääntyi katsomaan minua hyvin hämmästyneen näköisenä:" Heititkö sinä minua kivellä? Miksi?" Minulle tuli heti huono omatunto ja kadutti. Yritin sanoa sille, että sorry, mutta sinun pitää mennä pois, et saa jäädä tänne! Mutta siellä aitan alla se vaan asustelee. En ota Liliä enää mökille ja pidän paljon kumppareita jalassa, vaikka vaikuttaakin, että luikero pysyttelee aitan alla. Onneksi siellä on hiiriä ja myyriä. Minusta ei oikeesti ole tappajaksi, mies saa tehdä sen tempun, kunhan joutaa sinne.

 
Harmi kyllä, mutta tämän seudun kuuset näyttävät tältä. Se on jotain kuusen suopursuruostetta. Myös minun istuttamiin kuusiin se on pesiytynyt, ainoa vihreä on lännen pihta.
 

7 kommenttia:

 1. Kome aurkupilli. En osaa keksiä muuta kuin seinälle tuollaisenaan.

  VastaaPoista
 2. Voisi kokeilla laittaa siihen suuntaan mistä tuuli hyvin tulee . Kokeile miten sen saisi tuulen soittamaan. Myös puukapula naruun ja tuuli sitä heiluttaa. Ehkä niin saat pihapiiriin tuulen urkumusiikkia.

  VastaaPoista
 3. Vautsi, urkupilli ja siihen pitäisi jotain kivaa keksiä, mulle ei nyt tule muuta mieleeni, kuin joku kiipeilevä kasvi, mikä kasvaa sen pillin ympärille.
  Ja voi kamala, kun siellä sulla on kyitä liikkeellä, mutta eivät varmaan mitän tee, jos niitä ei uhkaa, mutta kurjia naapureita kylläkin ovat.
  iiikkk!

  VastaaPoista
 4. Ihana kirpparilöytä, kaunis sellaisenaan. Minä varmaan laittaisin ulkoseinille ripustimia eri ilmansuuntiin, vaihtelisin paikkaa tuulen suunnan mukaan, antaisin tuulen laulaa ja kertoa terveisiään,

  VastaaPoista
 5. Hullua, kuten minulta voi odottaakin. Laittaisin sille silmät ja pihavartijaksi portin pieleen :)

  VastaaPoista
 6. Jospa se pillin ääni karkoittais ne kyyt?

  VastaaPoista
 7. Komea on pilli. Heilumaan laittaisin - jospa tuuli alkaisi sillä soitella.

  VastaaPoista