tiistai 31. maaliskuuta 2015

Majalan tarina 6

 
 
Vihreät
 
 
Taimi-rouva oli kätkenyt hienoimmat kapistuksensa sänkyyn peitteen alle. Siellä niille kävi vähän hassusti. Hiiret taisivat pitää tätä handykpeitehyllyä vierastupanaan. Onneksi ovet olivat pysyneet kiinni. Pesin sitä juuriharjalla ja mäntysuovalla ja tältä se sitten näytti. Piirsin kuvion voipaperille ja hioin hiekkapaperilla kaikki pois.
 

Sitten vein maalikauppaan yhden tällaisen suolasalkkarin ja kysyin, voiko tämän väristä maalia tehdä. Sitä voi. Litran purkilla maalasin paljon.

 
 Esimerkiksi uusin pyyhetelineeseen kuviot. Sain niihin mallin vanhasta rokokooajan kengästä. Kuten huomaatte, naulasin hyllyn seinään ja katsoin sitä aikani. Ei, tuo kuvio ei sovi tänne. Se on liian poikkeava! Niinpä hioin taasen kertaalleen tämän pikku kaapin ja maalasin siihen sen alkuperäisen kuvan.


Sitten aloin haaveilemaan oikeasta tiskipöydästä. Sitä ei talossa ollut. Olen huomannut, että paras tapa  saada jotakin, on kertoa se milteipä jokaiselle vastaantulijalle. Jostakin tulee vihdoin vihje. Ja niin tuli tästäkin. Eräs entisöintikaveri kertoi, että hän on nähnyt pienen tiskipöydän lähikaupungissa lasileikkaamossa. Minä sinne viivana. Vieläkin naurattaa lasileikkaamon ukkelin ilme, kun kerroin, mitä haluan ostaa. Pöytä oli lasien leikkauspaikkana. No sitten alettiin hieroa kauppoja, ja hän sanoi, että jos tällaisen uutena ostaisi, se maksaisi ainakin 200 euroa. Minä siihen, että en minä niin paljoa maksa. Hän: no mitä maksaisit? Minä: minulla on auton peräkontissa laatikollinen hunajaa. Ja sillä hunajalla sen sain. Ei muuten ole ainoa tiskipöytä, jonka vaihdoin hunajalla. Rajalan pöydän sain samalla tavalla.

 
Käsistään kätevä mieheni rakensi pöytään puulaatikon ja lika-ämpärin telineen.
 

Halusin pöydästä oikein hienon ja kopsasin kukkakuvion muoville. Olin muka oikein tarkkana, että kuviot tulevat oikein päin, mutta mitäpä hassua, tietenkin toinen ovi oli väärin. Ei auttanut muu kuin tärpätillä pyyhkiä ovi ja kääntää sapluuna oikein päin, siis peilikuvaksi. Tässä ne on oikein. Teippasin sapluunat suihketeipillä, oli muuten kätevä aine. Muuten en varmaan olisi saanut töpötettyä kuvia niin siististi.


Pöydän kuljetusta uuteen kotiinsa.

 
Nykyään tuo oikealla oleva pesukomuuti on tiskipöydän vieressä
 

Vähän olen ihmetellyt, eikö Taimi-rouvalla tosiaan ollut minkäänlaista pehmustettua tuolia. Talossa ei ollut muuta istuinpaikkaa kuin keittiön tuolit ja sänky. Minä kuitenkin halusin nojatuolin. Se löytyi kirpparilta. Selvästi se oli ollut kissaperheessä.


Kun tuolia tehdään, kaikki aloitetaan aivan alusta. Eikä haittaa, vaikka tuolin jalatkin olisivat poikki, ne saa korjattua. Tämä tosin oli ehyt. Purin tuolin kotona.


Lopputulos on kuitenkin aina hieno. Minä tykkään villakankaista näissä perinteisissä tuoleissa ja tässäkin on villaa.

Jatkuu lämmityksestä...

 

12 kommenttia:

 1. Mukavasti alkaa sisustus hahmottua. Tuoli on tosi kaunis.

  VastaaPoista
 2. Ihailen ihmisiä jotka osaavat/saavat toteuttaa unelmiaan! Ihana "mummon mökki"!!

  VastaaPoista
 3. Kaunista sait aikaan vanhaa kunnioittaen.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa katseltavaa ja lukea työstä jota olet tehnyt . Kauniiksi on tullut pala palalta.

  VastaaPoista
 5. Olen seurannut tätä Majalan tarinaa ja hienosti olet edennyt jo sisustukseen asti!
  Hienoja huonekaluja olet sinne jo saanutin entisöityä, upeita!

  VastaaPoista
 6. Kovan työn takana, mutta lopputulos ajan hengen mukainen. Hatun nosto kovalle työlle.

  VastaaPoista
 7. Aivan ihania tuli noista vanhoista huonekaluista. Hienosti kunnostitte ne alkuperäiseen tyyliin.
  Majalasta kehityy hieno vierastupa :-)

  VastaaPoista
 8. Olen kuullut, että kun tuuleen heittää toiveensa, niin se löytää perille ja vielä takaisinkin. Niin kävi sinullakin ja kaikki palat alkoivat loksahtaa paikoilleen.
  Näyttää tunnelmalliselta ja tosi hienolta. Paljon olette nähneet vaivaa!!!

  VastaaPoista
 9. Kaunista.Mikä iso työ onkaan ollut. Arvokasta vanhaa.Hyvää huhtikuuta sinulle.

  VastaaPoista
 10. Vallan hienoa. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 11. Kerrassaan upeat kalusteet. Hienosti entisöity, niin kauniit vanhat värit. Olet kyllä tosi taitava!!!!!

  VastaaPoista
 12. Hurja remonttinne saa kyllä hienon päätöksen.
  Hyvää Pääsiäisen aikaa.

  VastaaPoista