maanantai 30. maaliskuuta 2015

Majalan tarina 5

 

 
                                                    Huonekalut

 

 
Aloitin sängystä. Kuten kerroin, talo oli ollut hiirien asuntona muutaman vuosikymmenen. Mieluisin paikka niille oli tietenkin ollut sänky. Poltin petivaatteet ja sitten pääsin katsomaan sänkyä. Aika hienot puiset hetekat! Mutta paksussa hiiren paskassa. Toin ne kotiin ja pesin ulkona painepesurilla. Sen jälkeen ne olivat aika läikikkäät. Autotallissa (mikä minulla on joka kesä eri käytössä) lakkasin ne petsilakalla. Mies laittoi sitten pohjalle vanerilevyt. Ne olivat nyt käyttökunnossa.
 

Tuolit olivat hyvässä kunnossa, eivät olleet irronneet liitoksistaan eivätkä kärsineet kosteudesta. Mitä nyt vähän lakka vaalennut. Sattumalta kaapissani oli ruskeaa vahaa, ja sutaisin vahat tuoleihin. Niiden ulkonäkö parani heti. Sitten päähäni tuli ajatus: "Entä jos joku istuu valkeilla housuillaan tuolille ja vaha sulaa sen pöksyihin?" Kokeilin kaikkea vahanpoistoainetta; sampoota, mäntysuopaa, tärpättiä, kidesoodaa. Vaha ei irronnut. Eipä muu auttanut kuin turvata tuttuun tapaan, puukkoon ja hiomapaperiin. Niistä olikin aika työ, olin sen verran hyvin vahannut ne.


Petsit ja lakkaus päälle.  Hyvä tuli!
 

 
Pöydässä oli paljon lasinjälkiä, se sai saman kohtelun, hionta, petsaus ja lakkaus.
 

Siinä pöytäkalusto valmiina.   Onkohan vieraita tuvassa, kun on kaksi kahvikuppia pöydällä? Nuo näyttävät olevan ne vanhat Arabian kupit, jotka löysin aarteena senkistä. Ne ovat Myrna-kuppien mallia, mutta kuvio on erilainen.

Seuraavalla kerralla lisää...
 


6 kommenttia:

 1. Vau, olet sinä vain aika mestari tekemään. Ihanaa, että miehesi touhuaa kanssasi.
  Kauniita tuli huonekaluista. Upeita vanhoja kalusteita.
  Kiitos taas kertomuksesta, tätä on aina yhtä iloa katsella ja lukea :-)

  VastaaPoista
 2. Peikon miälestä on hianoa, että säästät sellaista, mitä ei ole pakko heittää pois, ja teet siitä vielä ihan omanlaistaan kulttuuria.

  VastaaPoista
 3. Ihania nuo huonekalut kun osaan niitä kunnostaa.

  VastaaPoista
 4. Arvokkaat huonekalut, oman käden jälki nostaa sitä vielä.

  VastaaPoista
 5. Huimaa lukea tätä Majalan tarinaa, nostan hattua, sillä en osaa tuunata, en korjata, en remontoida!!!

  VastaaPoista
 6. Olet saanut vanhoista huonekaluista juuri oikeanlaiset kalusteet Majalaan. Osaavalta tuo korjaus ja entisöinti onnistuu.
  Viimeinen kuva on niin kodikas ja viehättävä. Siinä näkyy kättesi jälki.

  VastaaPoista