maanantai 15. heinäkuuta 2013

Toinenkin vekotin


Minulle joutui tällainen äänirauta. Se oli menossa kaatopaikalle, mutta pelastin sen.

 Olin vastikään paikassa, jossa puhuttiin äänien ja äänirautojen parantavasta vaikutuksesta. Sittenpä huomasin kokeilla tätä rautaa. Se on aika kookas, kuten näette, kun  se on tuolin päällä. Muutakin jännää siinä on, sillä minun mielestäni siitä lähtee kaksi ääntä, siis nuotti e kahdessa oktaavissa. no, en osaa oikein sanoa, siis yhtäaikaa ala e ja ylä e! Jos nyt oikein osaan tulkita.
Mutta tätä läpyskää raudan päässä en ymmärrä. Se on keltaista metallia, ehkä messinkiä. Ja nytpä kysyisinkin musiikin tuntijoilta, mitä varten tuo siipi siinä on? Ja pitäisikö sen koskea raudan päähän vai olla irrallaan??

Kiiris muisti, että pimpparauta tuottaa a;:n ja eiköhän vain niin ollutkin, kun soitin rautaa uudelleen pianon kanssa. Ei mulla tosin absoluuttista sävelkorvaa ole koskaan ollutkaan!! Mutta tosiaan se tuottaa erilaisen äänen iskun voimakkuudesta riippuen.

6 kommenttia:

 1. No jopas! Hyvä kun pelastit. En tunne asiaa, mutta minulla on sellainen mielikuva, että pimpparauta tuottaa a:n. Voisiko tuo messinkihärpätin tuolla päässä olla sitten se, joka tuottaa yhtäaikaisesti kaksi oktaavia ko nuotista? En yhtään tiedä, oikeesti.

  VastaaPoista
 2. Hih, voi se olla a! Mun piano ei taida olla vireessä, kuuntelin siitä!!

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen vekotin ja "härpätin" Kiiriksen sanoin :-D

  VastaaPoista
 4. Peikko on aina luullut, että pimpparauta on sama kuin triangeli, mutta peikko on ennenkin erehtynyt. Eikä se tiedä mitään härpätinlärpäkkeistä.

  VastaaPoista
 5. Onpas mielenkiintoinen vekotin minunkin mielestäni.
  Tänne luvattu huomenna vettä...

  VastaaPoista
 6. Sinulla on vanhoja hienoja aarteita täällä enemmänkin. Minäkin olen seikkailuiltani palannut Uunalle (siis perustanut uuden). Tyttärentyttären ongelma on selvinnyt ja mummi jo rauhoittunut. Nyt oma silmä tekee kiusaa, kun lasiainen irtosi, mutta ei auta, kuin eteenpäin vain.

  Poista sivupalkistasi nuo vanhat linkkini, jotka eivät enää toimi. Klikkaat vain blogiluettelon alakulmasta saksien kuvaa, niin luettelo aukeaa ja voit sieltä klikata "poista".

  Hyvää kesän jatkoa.

  VastaaPoista