perjantai 12. heinäkuuta 2013

Paras vekotin ikinä!

Kun toukokuussa olin Pärnun kylpylässä kylpeilemässä, tein tietenkin pieniä ostoksiakin. Tämä on paras ostos ikinä. Olen aina ihmetellyt, kun puutarhaoppaissa käsketään harata rivivälejä, ja minulla se ei ole ikinä onnistunut. Tällaisiakin vehkeitä minulla on ollut monta, osa on ollut kauniisti maalattuja ja tunnettua merkkiä, osa on ollut sinkittyjä eikä mitään merkkiä. Yksi puute niissä on ollut: ne ovat TYLSIÄ.

Tämä osui silmiini Pärnun kaupungissa torilla. Se on TEROITETTU. Niinpä se kulkee penkissä kuin veitsi voissa. Ja on vielä niin kapea, että se mahtuu riviväleihin.
Siis aina kun menette Viroon, katselkaa hienoa vekotinta kotiin tuotavaksi. Harmi, etten älynnyt ostaa kahta!

 Rakennustyömaa edistyy, kuten näkyy. Lautoja maalaan joka aamu ja vielä on kolmisensataa lautaa maalaamatta. Puutetta on kuivatustilasta, muutenhan niitä maalaisi kerralla vaikka kuinka paljon.5 kommenttia:

 1. Hyvä työkalu pitää mielen iloisena. Olet tehnyt tosi löydön. Minä aikoinaan Pärnusta ostin pitkävartisen, yhdestä puusta veistetyn löylykauhan. Ja että on mainio kapistus. Löylyvesien heiteskely on nautinto sillä kauhalla.
  Näköjään pärnulaiset osaavat...!!!

  VastaaPoista
 2. Ohhoh; Onpas melkoinen työkalu, minäkin tahdon tuollaisen :)

  VastaaPoista
 3. pyöröhara on ehdottomasti paras vehje rikkaruohoja vastaan. onko tuossa hankkimassasi liikkuva terä? itse pidän eniten nimensä mukaisesti juuri liikkuva teräisestä pyöröharasta. on mulla kiinteäkin, mut sitä ei ole ihan niin mukavaa käyttää kuin liikkuvateräistä. ennen vanhaan hara oli yhdistetty pieneen pyörään ja nyt niitä on alkanut uudelleen valmistaa hämeenlinnalainen NEKO Oy, hyvä vehje sekin:))
  raksalla on oltu ahkerina tosiaan!

  VastaaPoista