sunnuntai 23. syyskuuta 2012
Viinirypäleitä
Pelkäsin hallayötä ja tyhjensin kasvihuoneen. Zilga-rypäleet ovat nyt aivan kypsiä ja ihania!
En olisi ikinä uskonut tekeväni tällaista: viinin korjuuta! Tuntui tosi hartaalta poimia rypäleet ämpäriin, kuin olisin tehnyt jotain pyhää työtä.
Lapsena en ollut nähnyt edes omenapuuta, ei niitä siihen aikaan ollut ihmisten pihoissa. Kun menin Jyväskylään opiskelemaan, siellä oli pihoissa omenapuita ja ihailin niitä tosi paljon. Sittemmin pohjoisia oloja kestäviä lajikkeita on kehitetty ja omppupuitakin on isoksi kasvaneina omassa pihassa. Mutta, että vielä viinirypäleitä: hurjaa!!
Kerron sitten talvetuksesta kun sen aika tulee.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Varmasti harras tunne, en epäile hetkeäkään. Niin kauniita rypäleterttuja.
VastaaPoistaPoljetko viiniksi? Vai syötkö heti. Minä jo haukkasin.
Voi nam! miten herkullisa ja paljon.
VastaaPoistaPopsin jo näin ruudun takaa niitä...tais jo puoli ämpärristä mennäkkin.
Saas nähdä miten minun käy kun meinaan ens kesänä myös kokeilla.
Voi noin paljon ihania naposteltavia, vain poljetko nee viiniksi ?
VastaaPoistaKylläpä näyttävät herkullisilta, aah! Tosi kypsiä ja meheviä, vaikka oli tällainen kesä. Teetkö tuoremehua vai pidätkö syöntikekkerit jälkipolville ja ystäville. Ensi kesänä meidän aurinkoisessa päädyssä alkaa kasvaa zilga myöskin :-D
VastaaPoistaVoi juku, noin paljon rypäleitä sulla yhdellä kerralla!
VastaaPoistaEt jaksa niitä syödä, teetkö ne tuoremehuksi,vai poljetko viiniksi?
Ajat ovat muuttuneet, ennen laitettiin omenakin moneen osaan,nyt niitä on niin paljon että suurin osa menee kompostiin.
VastaaPoistaOletpa saanutkin hyvän sadon. En ole tiennytkään että Suomessakin voi kasvattaa näin komeita rypäleitä.
VastaaPoistaOi, kun herkullisen näköisiä:)
VastaaPoistaKiva, jos kerrot talvetuksestakin, koska minulla on haaveena laittaa rypäleitä kasvihuoneeseen.
En polkenut viiniksi, enkä saanut tuoremehua, kun se olisi vaatinut jonkunlaisen puristimen. Täytyy etsiä kirpparilta, jos löytyisi. Varmaan paremmin Kreikan kirpparilta. Tein yhdestä ämpärillisestä ihan tavallista mehumaijamehua. Ei tosin ole kovin kummoista, vähän sellaista laimeaa. Mutta parempi niin kuin että rypäleet homehtuisivat. Yritän sitten loput syöttää ihmisille, ja hyviä ovat!
PoistaMet tullaan porukalla polkemaan jos viiniä alat valmistaan, onko tässä lajissa myös paljon siemeniä.
VastaaPoistaTodella lumoava näky. Tunteeseen taitaa sekaantua pikkuisen kateellisuuttakin. Zilgani kehitti kaksi rypäleterttua joista toinen katkesi ja toinenkaan ei ehdi kypsyä. Toivotaan ensi kesänä lämpimämpiä säitä.
VastaaPoistaMet tullaan kanssa poimimaan, heh-hee!
Sinulle on kasvanut oikein hyvä sato herkullisia viinirypäleitä. Minulla on vielä sato korjaamatta talteen, enkä minä noin isoa satoa saakaan.
VastaaPoistaVoi mikä sato!!! Kunpa ihmiset uskaltaisivat kokeilla uusia kasveja, kyllä niistä moni menestyy näilläkin leveys asteilla. Onnea viininviljelijälle :-D
VastaaPoistaAivan mahtava sato!
VastaaPoistaOi, oi, nyt kyllä kaipaan omaa zilga-viiniköynnöstäni. Toivottavasti se on tuottanut rypäleitä uudelle omistajalleen.
VastaaPoistaMeillä oli lähes samanlainen saalis eka kertaa yhdestä Zilga-köynnöksestä. Zilga on kassvanut n. 6v paikallaan, ennenkuin näin runsaaseen saaliiseen päästiin, tosin useampana aikaisempana kesänä on saatu maistiaisia. Rypäleet ovat kyllä kauniita, pieniä, kypsinä ihan makeita, mutta täynnänsä siemeniä!
VastaaPoistaNyt ajan tuon saaliin tuoremehuksi lingolla. Ja jos ensi vuonna olisi runsaampi sato, niin voisihan kokeilla viinin valmistamista.
Oletpa saanut hienon rypälesadon! Minäkin haaveilen rypäleitten kasvatuksesta ensi kesänä...
VastaaPoista