perjantai 24. elokuuta 2012

Satoa


Kasvihuoneeni on täyttynyt Zilgasta. Ovesta mennessä täytyy kumartua ja varovasti tunkeutua viidakkoon. Olen laittanut vanhoja seinällä olleitä ritilöitä kattoon, että kasvi saa kasvaa katossa.


Uskomattoman paljon on rypäleitä kasvanutkin.Ja alkavat kohta kypsyä. Täytyy harkita viininkorjuujuhlaa. Moni voisi olla halukas polkemaan rypäleet, mutta en osaa tehdä niistä viiniä, joten jätetään polkematta.
Viinimarjoja minulle ei tullut nimeksikään, mutta eihän kaikkea voi saada. Kun on viinirypäleet.


Omenatkin alkavat punertaa, ovat vain kovin pieniä.


Vattuja on tullut jonkin verran. Aina tähän vatunpoiminta-aikaan muistan ystäväni Siljan. Hän kertoi kysyneensä pieniltä oppilailtaan, mitä kaunista Jumala on luonut? Pieni poika viittasi ja sanoi: rubiinin. Rubiini tulee mieleen kypsän vatun väristä. 


10 kommenttia:

 1. Voi tuo sinun rypäleviidakko on ihana. Nyt hakemaan kirjastosta kirja ja opiskelemaan 'Tuulennon-viinin' valmistusta Kyllä sinäkin opit kun muutkin osaavat ;D

  VastaaPoista
 2. Sinun Zilgasi on aivan pullollaan rypäleitä ja noin tummia jo. Kyllä sinä joudut rakentamaan, uuden kasvihuoneen tomaateille ja kurkuille, se on selvä se :-)
  Omenat ovat vähän pieniä, mutta rubiinit kauniita. Onnellinen puutarhuri ♥♥

  VastaaPoista
 3. Voi mikä Zilga, pursuaa jo ulos. Uskomattoman ihana ja noin tummia rypäleitä. Aijotko syödä kaiken, vai mitä niillä teet, jos et viiniä tee. Saa kai rypäleistä mehuakin, miksi ei saisi, onhan sitä kaupassa myynnissäkin. Olimme liian aikaisin liikkeellä, sadonkorjuujuhlat olisivat olleet kivat ♥♥♥

  VastaaPoista
 4. Ohhoh! Kylläpäs on mehukkaan ja herkullisen näköisiä rypäleitä, ja paljon! Kasvihuonetta laajentamaan ja poljentasammion tekoon:) Varmaan kyllä maistuu tuoreenakin, namskis!

  VastaaPoista
 5. Minäkin olen haaveillut rypäleestä, mutta täytyis ensin saada isompi kasvihuone.
  Upeat rypäleet sinulla, vesi kielellä täällä katselen:)

  VastaaPoista
 6. Oih mitä ihanaaa sinulla täällä onkaaan taas tarjolla...olet sinä vaan puutarhuri parhaasta päästä....minun sinullani olisi sinulle yksi juttu...olit minulle se eka blogi ystävä vuodatuksessa... siitä sinulle kitos...jos jaksat jatkaa niin jatka vaan..pikku tunnustus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ööö......niin jatkoooo tunnustus ja kirjoitus olisi minun blogissani

   Poista
 7. Hienosti on sulla viinirypäleet kasvaneet!! Jos vielä viinimarjoja haikailet, me ollaan myyty 1,5e/kilo. Mustia on vielä poimimatta. Niitten poiminnassa on mulla menny viime päivinä joutilaat hetket.

  VastaaPoista
 8. Voi, onpa mahtavan näköisiä viinirypäleitä!

  VastaaPoista
 9. Miten herkullisen näköistä! Minun tulee vallan ikävä omaa Zilgaani, joka myös täytti kasvihuoneeni.
  Taidan hankkia uuden Zilgan ja koettaa kasvattaa sitä sisätiloissa!!!

  VastaaPoista