torstai 23. elokuuta 2012

Keittiöstä
Sain Ugglalta haasteen keittiömakrokuvaan. Tämä ei nyt ole makro, mutta minulle saavutus. Olen SÄILÖNYT! Vannoin ja vakuutin, että nyt loppuu säilöminen, kun kannoin kymmenet vanhat purkit kellarista kompostiin. Mutta kun tuli niitä kurkkuja ja kurpitsoita!  Katsotaan nyt menevätkö nämä mahaan vai kompostiin.
Toinen juttu on tuo punainen, mikä lie. Aina harmittelin, etten osaa nätisti laittaa hilloa purkkiin, vaan aina sotkeutuu  reuna. Suunnittelin jo, että leikkaan jostain pullosta sopivan suppilon. Ja enkös sitten huomaa kaupassa juuri sellaista! Oli vähän kätevä!

En taida laittaa tätä eteenpäin, mutta jokaisella on keittiö, niin että laittakaapa kuvia esille!

12 kommenttia:

 1. No just vein vanhat etikkasienet kompostiin, uudet alkaa jo nousta pintaan.

  VastaaPoista
 2. Noinhan se väliin käy, että jää syömättä.
  En ole ennen nähnyt tuota siistinä pitävää suppiloa.
  Hyvä tietää, tuo voisi olla hyvä tulijainenkin säilöjälle.

  Osallistuin myös tähän haasteesen, näkyy kommentointilinkistä.

  VastaaPoista
 3. Minäkin osallistuin jo tähän haasteeseen, vaikka minun löytöni keittiössä oli juuri tuo, mikä vietiin kompostiin. Se ei ollut vanha, vaan kostean kasvihuoneen kasvattama. Nyt on onneksi tullut taas hyviä kurkkuja. Kesäkurpitsat olen käyttänyt heti tai sitten laittanut kuutioina pakkaseen. Meillä ei oikein etikkajutut maistu.

  VastaaPoista
 4. Tahtoo tuollaisen purkitushärvelin!! Nyt ei puutu muuta kuin, että haet sännöllisin väliajoin purkin kellarista, avaat sen ja annat käskyn, että sen on vajettava joka ruokailun aikana. Meillä toimii :-)

  VastaaPoista
 5. Viime vuonna tein noita säilykkeitä, nyt tänä vuonna eivät kurkut ja kurpitsat ole kasvaneet niin, että niitä säilöisi, kesäkurpitsoja syödään pieninä päivittäin, mutta niitäkään ei kerkiä tulla liikaa. Jos tulisi, niin tekisin aronia-omena-kesäkurpitsahilloa, mikä on maukasta, mutta ei vielä ole niiden aika. Puolukkaa, ensimmäistä hilloa tänä vuonna, nyt tänään teen.
  Tuo purkitusjuttu on hieno, minulla paras on leikattu pullotushärvelistä.

  VastaaPoista
 6. Nam nam herkullisia säilykkeitä.
  Minä olen niin kova tuollaisia popsimaan,että aina loppuvat kaikki
  kesken,teen niitä sitten miten paljon tahansa.
  Onpas kiva tuo suppilo,kätsy!

  VastaaPoista
 7. Minä en tee etikkasäilykkeitä, mutta hilloja keittelen. Minulla on jo vuosia ollut hillopurkin täyttösuppilo, ihan kaupasta ostettu ja pois en antais, on se niin kätevä.

  VastaaPoista
 8. Itse tehty kurkkusalaatti on tosi hyvää!

  VastaaPoista
 9. Mielenkiintoista, toivottavasti tulee talvella syötyä! Minäkin sain jostain saman haasteen mutten ole vielä ehtinyt paneutua siihen.

  VastaaPoista
 10. Uskon että talvella purkitettu kesä maistuu, siis mahaan vaan! Minusta on ihana katsella säilöpurkkeja.... Onpas hieno tuo säilösuppilo!!!

  VastaaPoista