tiistai 6. syyskuuta 2016

Sitä sun tätä


Tämä kesä on taas ollut yksi niitä. Kaikki, mikä on voinut mennä pieleen mehiläishoidossa on mennyt pieleen. Aivan pohjalukema! Hunajaa tuli vajaa kolme ämpärillistä, enkä voi kehua laadulla.


Koska linkoamista oli niin vähän, olen saanut kaikki työt tehtyä. Tässä on kehät keitettynä.  Niin ne ovat valmiina ensi keväänä uuteen vahoitukseen. Ei ole tarvinnut enää moneen vuoteen ostaa uusia kehälistoja kun puhdistan entiset keittämällä lipeävedessä.


Vahat sulatettua. Tämä on minulla se "pata" jossa sulatan vahat ja keitän kehät puhtaaksi. Niin ja linkoomonkin olen pessyt.


Omenoita tulee tänä syksynä riittävästi. Viime vuonna en saanut ensimmäistäkään, kun kaikissa oli toukkia. Kaivoin kaikki omenat maahan. Nyt ne ovat puhtaita. Tämä on Antonovka, teen siitä hilloa (sain vinkin täältä blogilta, kiitos).


Pikku omput teen tuoremehuksi ja isommat kuivatan. Mutta millä ne siivutetaan?


Ei hätää, kirppareilta voi vielä löytyä näitä mahtavia siivutusvehkeitä. Tässä taas tuli Tuulennon niksi! Voisin vielä näyttää vasemman käden peukalonkin, se oli vähän vaaravyöhykkeessä!


Talvella on mukava katsella tv:tä tai lukea kirjaa ja nakerrella tuiki terveellisiä makupaloja!


8 kommenttia:

 1. Meillä nuo talviomenat, kuten antonovka ja lobo, säilötään kellariin ja syödään niitä sitten kun muut on syöty. Mutta ne otetaan alas vasta myöhemmin syksyllä, ovat parempia jos pakkanen vähän puraisee.

  VastaaPoista
 2. Minulta on kesäomenat käytetty, mehua tein itse. Nyt tuli mieleen että omenaviiniä olis voinut tehdä, täytyy varmaan puolukoista kokeilla.

  VastaaPoista
 3. Ooh, tuo siivutuskone on mahtava, meillä oli lapsuudenkodissa tuommoinen! Tosin siivutin kyllä pari kertaa peukaloakin lauantaimakkaran mausteeksi ;)

  Harmi hunajaa, onneksi tulee uusia kesiä!

  VastaaPoista
 4. Kuivatut omenat ovat hyviä , sääli tuo hunaja sadon heikkous. Sitä ovat monet valitelleet, syy taitaa olla kesän säät.

  VastaaPoista
 5. Wauu, meillä on joskus ollut juuri samanlainen siivutuskone, mihinähän nyt lienee ☺
  Onneksi sait edes vähän hunajaa ☺
  Kivaa loppuviikoa Sinulle ♥

  VastaaPoista
 6. Kuivattuja omenia meilläkin. Siivutus ja reiäntekokone on myös. Tuo sinun koneesi lkeivänleikkuri oli joskus käytössä. Missä lie nyt?
  Hunajaa ei tullut paljoa ja se oli yllättävän tummaa.

  VastaaPoista
 7. Ei ole kesät samanlaisia, joskus on hunajakesä, josksu omppukesä. Kaipa ne jolloin sattuu yhtä aikaakin.
  Omenapuusi on superkaunis.

  VastaaPoista
 8. Kurjuus,kun hunajaa ei tullut paljoa, se on niin hyvää, nam!
  Mutta omppuja sitten saitkin senkin edestä!
  Kuivatut omput on kyllä hyviä napostella talven kylminä iltoina!
  omppuja tuli meillekkin yhteensä 8kpl.
  Ennen, siellä kun asuttiin tätä ennen, niitä tuli aina niiiiin paljon, että hukuttiin niihin, saatin viedä pellolle...nyt niitä ottaisin kyllä ja kelpaisi..mutta silloin ei vaan niitä arvostanut niin, kun nyt, kun niitä ei enää ole.
  Mutta niinhän se menee...

  VastaaPoista