lauantai 11. kesäkuuta 2016

Sitä sun tätä


Eilen oli tosi tylsä päivä. Istuin ikkunan ääressä klo 11-16 ja odotin postia. Sieltä piti tulla minulle mehiläisemoja. Siinä istuessa revin riekaleiksi monta lakanaa. Taidanpa aloittaa uuden maton tekemisen. Meidän mattopiirissä voi käydä kesälläkin. Avain riippuu oven pielessä.


No tuli ne emot viimeinkin ja pääsin laittamaan ne pesään. Ne raukat on rahdattu Italiasta asti, eihän Suomessa vielä ole voinut kasvattaa emona. Tarkoitan, ei vielä tänä kesänä, se ottaa kuukauden verran aikaa ja pitää olla kesä. Minulla ei ole kovin hyviä kokemuksia tuontiemoista, mutta nyt oli pakko laittaa, kun oli emottomia pesiä.


Olen ollut huolissani tästä serbian kuusesta.


Mutta eipä hätää mitään, hän on selviytynyt talvesta, vaikka pahalta näytti. Olen kastellut kannutolkulla juurelle ja ruiskuttanut vettä päälle, puhunut sille ja kertonut, että se on niin tärkeä tuulensuojaksi istutettu. Nyt sitten näkyy vuosikasvaimet, JES!
4 kommenttia:

 1. Ajatella, että Italiasta asti emoja tuodaan. Toivottavasti pärjäävät Suomen viileydessä.

  VastaaPoista
 2. Hyvänen aika.Pitääkö mehiläisiä tilata postin kautta????

  VastaaPoista
 3. Kiva harrastus sinulla tuo mehiläistenhoito. Että ihan Italiasta asti? Olenkin ensimmäistä kertaa blogissasi - kivoja ja mielenkiintoisia postauksia. Oletko kiinnostunut puutarhakirjoista? Minulla on blogissani arvonta, jossa palkintoina on kolme puutarhakirjaa. - Kesäterkkuja Pihakuiskaajan puutarhasta.

  VastaaPoista
 4. Talvi vei suurimman osan ja emoja oli pakko hankkia, jotta olisi pesiä enemmän kuin muutama. Jakamisen jälkeen kestää aikansa, ennen kuin uudet pääsevät töihin.

  VastaaPoista