sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Lisää puutarhasta


Joskus Vuodatuksen aikoihin laitoin hienon postauksen yrttimaasta. Rakensin nätin pienen kiviaidan ja vuorasin maan mansikkakankaalla. Sitten tein kankaaseen reikiä ja istutin sinne yrtit. Tältä se näytti nyt. Syynä on tietenkin se, että minä olen täysin laiska nyppimään rikkaruohoja.


Mutta olen taas reipas räpläämään paikkoja muuten. Uusi systeemi on se, että istutan taimet pohjattomiin purkkeihin. Tässä on sininen saavi sahattu kolmeen osaan.Ensin piti repiä muovi pois.


Se siitä, että muovin alla muka ei kasva mikään. Näin hyvää heinää siellä oli.


Tosiasiassa kaikki paikat oli vallattu. Olin tyhmyyksissäni istuttanut maahan muka rohdoskasveja. Rohtoraunioyrttiä, nukulaa ja yhtä muuta, jonka nimeä en tiedä. Niitä kasvoi joka paikassa. Tässäkin pehkossa on ollut, jaa, enpä tiedä edes mitä. Ainakin sitä nukulaa.


Reippaasti vain kaivamaan. Mies avusti jyrsimellä ja sitten maa vielä pölkyttiin.Paikkoja piti vähän suunnitella.


Tarkoitus oli, että kaivan kaiken maan reiästä pois ja istutan puhdistetun taimen säkkimultaan. Tässä lipstikka harjoittelee uudessa paikassaan.

Ei tästä nyt niin nätti tullut, mutta laitan jonkinlaiset käytävät, ettei muovi rikkoonnu. Ei tämä vielä ihan valmis ole, jotain täytyy laittaa laidoille. Ja tietenkin tiedän, että kohta juola kurkistaa joka ämpärin vierestä.Sitten taas täytyy keksiä jotain muuta.
 Ehkä riippuvat puutarhat?


5 kommenttia:

 1. On se kumma, että vaikka mitä yrittää ideoida, niin rikkaruohot ne aina parhaiten kasvaa. Minä siirryin yrttien kanssa tuohon laatikkokasvatukseen. Siitä on helppo nyppiä rikkaruohot pois.

  VastaaPoista
 2. Tuo purkkijuttu taitaa auttaa ainakin jonkin aikaa. Meillä on laatikoita kotona yrteille lehtokotiloiden takia ja laaatikot ilmassa eli jaloissa vesiastioissa.

  VastaaPoista
 3. Suunnittelu on ihanaa! Kyllä tästä ajan kanssa tulee hyvä.
  Viime talvi oli tosiaan vaikea kasveille. Minäkin luulin, että luumu meni, mutta sitten yhtäkkiä se olikin täynnä lehtiä - ja kukkiakin oli aika paljon.

  VastaaPoista
 4. Nyt olet isontyön tehnyt ja toivotaan jotta onnistuu.

  VastaaPoista
 5. Onpa ollutkin iso urakka.
  Ihanaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista