perjantai 4. maaliskuuta 2016

Kaappi

 
Astiakaappi on myös kotini alkuperäisiä huonekaluja. Minun muistaakseni siinä pidettiin astioita. Ruokatavarat taisivat olla kylmässä ruokakomerossa. Vähän niitä astioita oli, ajatelkaapa omia keittiön kaappejanne, joka paikka pursuaa tavaroita.
Vanhempani olivat saaneet häälahjaksi sinisen Pekka ruoka-astiaston ja punaviiruisen Pekka kahviastiaston. Kun ne tulivat junalla Suomussalmelle, missä silloin asuttiin, melkein kaikki astiat olivat särkyneet. Ruokalautasia oli, sen muistan, ja minulla on vieläkin soikea tarjoilulautanen. Kaapin päällä on muistojen maitokannuja, oikean puoleinen on isäni äidin peruja, sinikukallinen on mieheni kotoa ja Pekka-kannu on omasta kodistani. Vain laivakuvioinen on ehyt.
Olipa se ilon päivä, kun äiti kerran antoi minulle yhden noista laatikoista ikiomaksi omille aarteilleni. Varmaan sinne joutui kauniita lasinpalasia ja ruusuisia kiiltokuvia.

9 kommenttia:

 1. Kauniita astioita nostalgisen kaapin seurana ♫

  VastaaPoista
 2. Ihana vanha kaappi, johon liittyy paljon muistoja kotoa. Kauniita myös astiat. Lapsen aarteet omassa laatikossaan, on ollut iloinen ja tärkeä asia. Muistot ovat rakkaita ja tärkeitä.

  VastaaPoista
 3. Nuo sinikuvioiset astiat ovat kaikkein kauneimpia.

  VastaaPoista
 4. Niin totta, omat kaapit pursuavat astioita, eikä niitä ole tarvinnut edes itse ostaa, kun isovanhempien ja omien vanhempien astioita on kulkeutunut tänne.

  Voi harmi Pekka-astioita, kun särkyivät.

  VastaaPoista
 5. Samanlainen kuin tuo oikeanpuoleisin kannu oli meillä maalla piimäkannuna ruokapöydässä.

  VastaaPoista
 6. Ja tuollainen voipyttykin on minulla nyt.

  VastaaPoista
 7. Minä ihailen sinun kaunista kaappia ja ihania muistojen esineitä.

  VastaaPoista
 8. Arvokkaita esineitä. Mukava kun on paikka, missä saavat oman kodin.

  VastaaPoista
 9. Olet löytänyt, saanut, ostanut ihania astioita ja tavaroita Rajalaan. Kaikkiin huonekaluihin on värit tarkoin mietitty, se on hyvä. Kaunista ja tunnelmallista.

  VastaaPoista