sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Astiakaappi

 
Mökin sisustusta suunnitellessa piti myös päättää värimaailma. Yleensä entisöidessä yritän palata alkuperäiseen asuun, mutta aina se ei onnistu. Kaikki vanhat puukalusteet on maalattu moneen kertaan. Yleensä aluksi vihreäksi, sittemmin keltaiseksi tai valkeaksi. Päätin kuitenkin keittiön väreiksi vaalean sinisen ja kermankeltaisen.
Tämän kaapin on mieheni tehnyt koulussa. Hän oli tehnyt myös pihakeinun. Kysyin sitten, miten hän oli saanut ne tuotua kotiin, mutta naapurin isäntä oli hakenut ne traktorilla.
Tämä kaappi oli aitassa ja maalattu myrkynvihreäksi. Kun sanoin, että haluaisin sen Rajalaan, mies kysyi vähän epäuskoisesti: haluatko tuon tosissaan? Tosissaanhan minä halusin. Sinne mahtuu käyttöastiat, harvemmin tarvittuja on sitten komeroissa.
 
 
Emaliastioilla on lähtökohtana tuo oikeanpuoleinen kahvipannu. Kotona oli juuri samanlainen ja kyselin kerran äidiltä, onko se enää missään, mutta sitä ei enää löytynyt. Samanlaisen sitten ostin kirpparilta ja mukaan on lähtenyt myös muita samanvärisiä. Olen myös saanut lahjana muutaman esineen, esimerkiksi kaapin päällä olevan suuren kahvipannun sain naapurimökin emännältä.
 

8 kommenttia:

 1. Tämä Rajala on paratiisi, levollisuuden ja estetiikan tyyssija, viihtyisin sohvallasi!!

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihana kokoelma emalisia astioita ja ovat niin kuin *kermaiset leivokset*.

  VastaaPoista
 3. Kaunista nostalgiaa,rauhaa ja hienot värit.

  VastaaPoista
 4. Onpa sinulla paljon kauniita emaliastioita.

  VastaaPoista
 5. Meillä mökillä samanväriset ja malliset kaapit, isännän peruja kotoaan. Kippojakin on samanlaisia, on jäänyt entisiltä mökinomistajilta.

  VastaaPoista
 6. Pikkuparatiisi, inspiraation lähde, tämä sinun Rajalasi!!!!

  VastaaPoista
 7. Sulla on siellä niin kauniita astioita ja alemmassa postauksessasikin jo. Kauniit keittiönkaapistot, todellakin!
  Ihana paratiisipaikka sulla siellä on!

  VastaaPoista