keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Omakuva 2: jalat

 
Jalatkin ovat tärkeät. Niillä voi kävellä.
Yritin nuorena pitää hienoja, teräväkärkisiä kenkiä. Illalla melkein itkin ja pidin jalkojani kylmässä vesivadissa. Mun jalat eivät kestä pieniä kapeita kenkiä. Sittemmin löysin sandaalit ja muistan, kuinka onnellisena kävelin kaupungin kadulla kultaisilla sandaaleilla eikä käynyt kipeää. Nyt hittikenkinä ovat  ice bugit.
Kävin taannoin ystäväni luona. Hän valitti jalkojaan särkevän. Kun kyselin tarkemmin, hän kertoi, että varpaiden välissä on jotain hermojuttua, jolle lääkärit eivät mahda mitään ja että jalkoja särkee yötä päivää. Kun tulin kotiin katsoin jalkojani ja ajattelin ääneen: pitääkö minun olla KIITOLLINEN varpaistakin?!

12 kommenttia:

 1. Jalat ovat tärkeät. En ole koskaan käyttänyt kapeita kenkiä ja kiitän nyt liki kuusikymppisenä asiaa kun on terveet jalat. Ihana on maalauksesi.

  VastaaPoista
 2. Sait aamuhymyni :-)Huomattuani jalkapohjasi sivupalkissa. Sinä osaat hauskasti kuvata itsesi, vaikka tekstit ovatkin asiapohjaisia.
  En minäkään kengillä jalkojani pilannut, liikkunut olen paljon. Silti akillesjänteet tulehtuvat, samoin päkiät ja jalkaterän nivelet ja nilkat. Varpaiden nivelet laskeutuvat jalkapohjan puolella. Kipeät. Hermokipuja vasemmassa jalkaterässä. Lihaskramppeja jopa varpaissa ;-D
  Joten ole toki hyvin kiitollinen ja onnellinen terveistä jaloista.

  VastaaPoista
 3. Monen monta askelta olen minäkin työsaralla tallonut, sekä vielä juossut ja kävellyt vapaa-aikana ☺ Korkokengäkin on tulleet tutuiksi nuorempana, vaan ei enää ☺
  Työkenkä kun oli kumisaapas, joka joskus oli enemmän kuin 12 tuntia jalassa. Nyt onkin jaloissa oireita, mutta siitä huolimatta yritän niillä liikkua mahdollisuuksien mukaan ☺

  Söpön ihanat on jalkamaalauksesi ♥

  VastaaPoista
 4. Kauniit ja tärkeät jalat.Onnea ettei niitä kipuile.Hyvin osaat kuvata tunteitasi.Kuten jo olen kertonutkin joudun nilkkaoperaatioon.Nilkka on ollut pitkään kipeä,siitä huolimatta olen kävelyt paljon. Juuri nyt tulin sauvalenkiltä.Enpä enenpää valita vaivojani.Ihanaista päivää sinulle kauniille varpaillesi.

  VastaaPoista
 5. Kyllä varpaatkin ovat tärkeät, ja vielä kun ovat kivuttomat.

  VastaaPoista
 6. Jalat ovat tärkeä, monta askelta ja matkaa tekevät. Varpaitakin voi kiittää, eikä sulloa pieniin kenkiin.

  VastaaPoista
 7. Ihana tarina taas! Kyllä se oli kidutusta tanssia koko ilta korkokengillä mutta hieno piti olla.... -))

  VastaaPoista
 8. Hyvin perustelit asian! Kyllä ne on tärkeät :-)

  VastaaPoista
 9. Pyydäpä sitä ystävääsi hankkimaan asiantuntijalta juuri hänen jalkoihinsa tehdyt tukipohjalliset. Niin loppuvat hermosäryt. Samaa ongelmaa nimittäin on, onneksi yksi lääkäri oli viisas ja tunnisti ongelman. Muut vain ihmettelivät, kun sanoin etten pysty kävelemään, kun päkiät ovat niin kiepät.

  Kyllä jalat ovat todella tärkeät!

  VastaaPoista
 10. Ihania muistoja jaloistasi. Onneksi minulla jalat kesti nuo piikkariajat. .

  VastaaPoista
 11. Valloittava postaus, niin teksti kuin kuvakin! Ja ihan kuin minun elämästäni, en vain ikäpäivänä olisi osannut noin mukaansatempaavasti sitä kuvailla.

  VastaaPoista