lauantai 6. helmikuuta 2016

Lumityöt

 
Mikähän kumman uusi keksintö on tämä lumityöt? Minun lapsuudessani lapiolla luotiin kulkuväylät liiteriin ja hyyssikkään, mutta nykyään täytyy koko pihamaa kolata lumettomaksi. Naapurit näyttävät kilpailevan, kenellä on vähiten lunta. Se täytyy myös olla viivasuoraan luotu ja reunat tasoitettu.
No, meillä isäntä tekee lumityöt lingolla, niin, että on ne avarasti tehty, mutta jos ne jäisivät minun huostaani, loisin lapiolla autotallista väylän ajotielle ja kulkutien portaalle.
Onneksi saan toteuttaa itseäni mökillä. Sitä paitsi puhdas jäljetön hanki on minusta pihalla sievä.

9 kommenttia:

  1. Totta, mitä virtaviivaisemmat penkat, sitä parempi ;-D

    Ennen, kun henkilöautoja ei ollut joka mökissä, ei teitäkään niin leveälti kolattu.
    Nyt ne ovat autojen vuoksi avarammat. No, jokainen päättää omalla kohdallaan mitä tekee ja miten.
    Mökillä ei tarvitse olla leveitä teitä, vaan puhdas lumihanki on hyvin kaunis ja pieni lapionlevyinen polku sievä kuin mikä.
    Ensi yöllä pitäisi tulla rutkasti lunta, joten aamulla taas ...
    Leppoisaa lauantai-iltaa

    VastaaPoista
  2. Iltapäivällä alkoi pyry ja aamuun mennessä taitaa olla lunta ihan tungokseen. Monen sorttista lumipihaa näkee nykyään ja jotku ei tee lumitöitä kun pahimman pyryn jälkeen. Minä huiskasen sen verra että ei auto jää pihalla kiini.

    VastaaPoista
  3. Meillä tehdään just niin, että isompi alue kolataan autoa varten. Pakko, että pääsee pois. Loput polut pitkin tonttia tehdään vain lumentyöntimellä, hyvin kulkee.

    VastaaPoista
  4. Autoa varten on kolattava, muuten emme tee lumitöitä, paitsi polun sisälle. Eipä paljon ole ollut tänä vuonna lapioitavaa eikä kolattavaa ja jopa auraauto käy pihassa asti kääntymässä eikä tien päässä, joten sekin helpottaa lumitöitä.

    VastaaPoista
  5. Meillä isäntä ja sade hoitavat vuorotellet lumityöt, nyt on sateen vuoro. Lämmmintä onkin luvattu moneksi päivää, joten taitaa viimeisetkin taas sulaa.

    VastaaPoista
  6. Nyt ei tarvi paljon lumitöitä tehdä, hiekkaa pitää mättää pihalle tuon tuostakin.

    VastaaPoista
  7. Minä olen tuosta lumenluonnista ihan samaa mieltä. Koskematon hanki kuin puhdas lakana.

    VastaaPoista
  8. Onneksi isäntä vielä hoitaa, itse en viitsisi.

    VastaaPoista