Koska on jo lokakuu, aloitin perheenemännän työt. Otin maasta punajuuret ja laitoin ne etikkaliemeen. Enempää ei tullut, punajuuret eivät olleet kasvaneet, vaan jääneet pieniksi.
Nostin maasta myös osan porkkanoista, pienin ne ja käytin kiehuvassa vedessä.
Muotikasvi, lehtikaali kasvoi hyvin, enkä ole oikein keksinyt miten sitä syödään. Pilkoin sen ja ryöppäsin. Ajattelin panna samaan pussiin porkkanan kanssa ja pakastaa. Talvella voin syödä Super foodia!
Että sellaista tämä emännän hommat on. Eipä muuta sitten kuin oikaista sohvalle uuden Mma Ramotswen kanssa, tämän perinteisen muotoisen dekkarin.
Lehtikaali voi käyttää myös kuin pinaattia ja siitä sää hyviä kevätkääryleitä.
VastaaPoistaHyvin olet aloittanut lokakuun. Sopivasti työtä ja lepoa. Porkkana-lehtikaali- pussit näyttävät hyvältä väriyhdistelmältä
VastaaPoistaTäältä sai kaupasta myös pieniä punajuuria. Tein myös etikkasäilykkeitä.Ostoporkkanoita joskus raastan ja pistän raasteen pakkaseen. On aivan tuoreen veroista sieltä otettuna.
Kaunis väriyhdistelmä lehtikaali ja porkkana ja vitamiineja runsaasti.
VastaaPoistaPerinteinen ruumiinrakenne tuo peikon mieleen sinikukkaisia puita. Hassu juttu :)
VastaaPoistaNo hyvä, nyt saat hyvällä omalla tunnolla nautiskella. Minunkin emännän työni tuolla saralla ovat kummasti huvenneet. Mustikoita pakastin, mutta siinä se...
VastaaPoistaLehtikaalia voit laittaa talvella lämpimään keittoon, tehdä sosekeittoa esim. ja laittaa porkkanaa joukkoon miedontamaan.
Emännän puuhat eivät lopu. Talviherkkua tiedossa!
VastaaPoistaOi mitä herkkuja. Itse säilötyt on namia. Lehtikaali hyvää ruoassa ja smoothiessakin :-)
VastaaPoistaHyvä sinä! Säilöminen antaa onnistumisen riemua.
VastaaPoista