torstai 3. syyskuuta 2015

En minä olekaan Suomen huonoin

 
Olen tähän asti luullut, että olen Suomen huonoin tomaatinkasvattaja. Mutta en olekaan! Muistan, kun kerran sanoin eräälle tuttavalleni, että jos haluat nauraa tule katsomaan minun tomaattejani. Hän tuli ja NAUROI. En ole kuitenkaan luopunut vaan jatkanut sisulla. Tänä vuonna ostin taimet, 4 kpl. Luin jostain puutarhalehdestä, että rohtoraunioyrtistä saa hyvää tomaatinlannoitusvettä. Rohtoraunioyrttiä minulla kasvaa runsaasti vaikka missä, missä ei pitäisi. Tempaisin sitä viikatteella saavin täyteen ja lisäsin vettä. Nyt koko mökki ja sen ympäristö lemuaa mädänneelle, mutta katsokaa mun tomaatteja!
Vielä kun oppisin punastuttamaan ne!

 
Koska mökillä ei ole sähköjä, kasvihuoneeseenkaan ei voi laittaa sähkölämmitintä. Niinpä yritän pelastaa tomaatit kynttilöillä. Voi olla, että käyn huomenna ottamassa ne sisälle kypsymään. Mutta sitten siellä on vielä ne viinirypäleet, ne eivät kypsy sisällä. Niin että kynttilät valaiskoon tienoon.

 
Olin  myös reipas, kun otin herneet. Myyrät ehtivät kyllä ennen minua. Ne olivat katkaisseet herneen varret juuresta. Ryöppään herneet ja pakastan, sitten talven mittaan herkuttelen tuoreilla herneillä.
 
 
On se hidasta hommaa tuo herneen riipiminen. Piti ihan istua telkkarin ääreen, kun ei muuten tahtonut aika kulua riipiessä. Mitenkähän herneet teollisesti saadaan pois paloistaan?

10 kommenttia:

 1. Hyvä sinä:) Komeita tomaatteja. Nyt oli niin viileä kesä, että sekin on varmaan hidastuttanut tomaatin kypsymistä. Toivottavasti saat rypäleet kypsiksi.

  VastaaPoista
 2. Hieno sato jahyvät konstit!! :)

  VastaaPoista
 3. Onneksi olkoon, hienolta näyttää monella taholla. Kun vielä ottaa huomioon tämän kesän. Jos alkukesä olisi ollut kesää, tomaatisi olisivat jo ihan punaisia, samoin rypäleet. Herneet saavatkin onneksi olla vihreitä :-)

  VastaaPoista
 4. Onpa muhkean näköisiä tomaatteja! Kyllä ne punastuvat varmaan sisällä, en tiedä mitään vihannesten kasvatuksesta!

  VastaaPoista
 5. Hienot tomaattitertut, harmi kun kylmä kesä hidastutti kasvua ja kypsymistä niin paljon.
  Kasvatin aikoinaan tomaatteja, kasvihuonekurkkua, paprikaa, kesäkurpitsaa ym kasvihuoneessa.
  Oli hyvin palkitsevaa. Pakkasöinä vedin sähkölämmitintä varten johdon. Näin sain estettyä paleltumisen.
  Loput kypsytin aina sisällä.
  Herneet on tosi hyviä, myyrätkin sen tietää :-) Onneksi jättivät osan sinullekin.

  VastaaPoista
 6. Höh, miten saatoit luulla olevasi huonoin tomaatinkasvattaja! Noin komeat tomaatit kasvattaa vain osaaja. Sinä olet osaaja. Toki tomaattien punastuttaminen on vaikea laji.
  Kynttilälämmitystä hallaa vastaan minäkin aikanaan käytin.

  VastaaPoista
 7. Onpas komea tomattirypäs. Koskaan en ole edes kokeillut tomattien kasvatusta. Sulla onkin oikein viherpeukalo molemmissa käsissä :-)

  VastaaPoista
 8. Ihana tomaattisato tulossa ja kun punastuvat vielä,hyvää on.Syyksyn sadonkorjuu on aina ihanaa ja saa nauttia omanmaan herkuista.

  VastaaPoista
 9. On todella upeat tomaatit sulla siellä kasvamassa, nyt vielä kun niihin saisi punaista väriä!
  Mutta varmaan vielä ehtivät punastuun, ja jos ei ehdi, vieppä sisälle kypsymään.
  Punastuvat jo häpeästäkin, kun eivät punastuneet sun hyvässä hoidossa kasvihuoneessaan.
  Hyvää viikonloppua sulle!

  VastaaPoista
 10. Komeita tomaatteja. Joku ehdottii,että hallaharso päälle tomaateille lämpöä antamaan.
  Myyriä siis sielläkin. Meillä vesimyyriä pilvin pimein mökillä. Pitäisi käydä perunat nostamassa ennen kuin kaikki ovat menneet myyrille.

  VastaaPoista