sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Ei ihan paratiisi

 
On tämä aika lähellä paratiisia, kun viikuna näyttää kypsyvän. En tiedä siltikään, voiko sitä syödä.
 
Eilen oli kotikylän markkinat ja olin siellä hunajan myynnissä. Hunajaa tuli tosi vähän ja se on vähän outoa, luulen, että mehiläiset kävivät elokuun poudalla kanervan kukissa. Kauppa kävi hyvin, kun myyn lähihunajaa. Joku kysyi, onko se kerätty tien viereltä ja minä nauroin, ettei sinne ole edes tietä!
 
 Mutta koska tämä aika on niin muuttunut ja vihamielisyys pursuilee joka taholta, minäkin sain haukkumaryöpyn. Eräs mies tuli ja oli kiihtynyt siitä, että hänen mehiläisensä olivat tulleet minun mehiläsvarastoon. Olin soittanut heille ja kysynyt, haluavatko he hakea pois autotallin ikkunassa olevat mehiläiset ja rouva tuli niitä poimimaan. Koska hän  ei saanut kaikkia pois, imuroin loput. En voinut työskennellä siinä pörriäisten seassa. Nyt mies oli vihainen imuroinnista ja minun kuulemma pitäisi tuoda heidän  mettisensä heille takaisin. Mutta arvatkaapa teenkö sen. En puhu enää koko asiasta heille. Sitten tuli toinen mies, jolla oli myös hunajaa myynnissä, ja kalliimmalla hinnalla. Hän tietenkin moitti, että poljen hintoja.

 
Vähän tuli hassu olo, että hohhoijaa, mitä tämä nyt oikein on. Mehiläisten hoito on minulle vain harrastus, enkä saa siitä voittoa. Minulle on ihan sama vaikka myynkin halvemmalla, sitä paitsi olen huomannut, ettei kaupassakaan ole hunajan hinta niin suuri, kuin se oli jokin aika sitten.
 
Mutta takaisin paratiisiin: kohta saan suun makeaksi rypäleistä!

8 kommenttia:

 1. Saan minäkin aina ostaa hunajani huomattavasti edullisemmin kuin mitä esim. tänään käydyillä ruokamessuilla maksoivat.
  Makoisan näköisiä nuo rypäleet. En ole vielä koskaan maistanut itse kasvatettuja rypäleitä.

  VastaaPoista
 2. No kaikenlaisia mokomia. Älä välitä moisista. Saat myydä hunajasi just sillä hinnalla kuin haluat.

  VastaaPoista
 3. Ihmisiä on joka junaan- sanotaan, joten mitäpä noista ryöpyistä välität. Sitä paitsi saa kait jokainen myydä hunajansa miten tahtoo.
  Jos tuo rypäleesi on Zilga, niin tiedän, että makeita ovat rypäleet. Pääset todella herkuttelemaan paratiisissasi, joka on ihka oikea paratiisi, koskapa siellä kasvaa viikuoitakin.

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti viikuna kypsyy ja maistuu :-) Rypäleet herkullisen näköisiä, nam.
  Kateus on kauhea tauti ja syö enemmän kadehtijaa itseään, kuin uhreja, onneksi niin.
  Älä tuollaisesta välitä. Eihän se sinun syysi ole mehiläisten karkaaminen. Eikä sinun tehtäväsi niitä palauttaa.
  Olet ystävällisesti soittanut ja antanut mahdollisuuden hakea. Tyhmää syyttää sinua :-D
  Hinnan saa määrätä jokainen itse. Siihen ei ole toisilla nokan koputtamista.
  Nauti vaan hunajastasi ja ihanista puutarhan herkuista ja unohda nuo ilkeydet :-)

  VastaaPoista
 5. Voi jessus ihmisiä. Äh, nykyinen ilmapiiri on niin ahdistavan vihamielistä, että tulee mieleen, että voisi vaikka jakaa hunajat ilmaiseksi ihan toisten kiusaksi.

  Älä välitä.

  VastaaPoista
 6. Olen vähän seurannut tuota mehiläisenhoitoa, vaan en tiennyt että se noin pitkälle menee.

  VastaaPoista
 7. Voi tuo Viikuna on houkutteleva kokemus maistaa. Samoin rypäleet ovat ihania varmaan. Hunajasta minäkin tykkään van meidän suunnassa ei ole ollut myyjiä. Älä sinä piittaa kiukuttelevista ihmisistä, ovat vain kateellisia ja siksi käyttäytyvät rumasti. Nauti sinä omasta Paratiisistasi ♥

  VastaaPoista
 8. Viikunoita ja viinirypäleitä. Ihanaa, kun niitä saat.
  Hunajaa tulki huonosti monella paikkakunnalla. Meillä kohtalaisesti ja markkinoilla olin minäkin viikonloppuna niitä myymässä miehen kanssa. Oli ainakin kolme muutakin myyjää lähiseudulta.
  Oli tosi inhottava kadottaja - olit antanut mahdollisuuden. Ja ei niillä kovin paljoilla olekaan enää tähän aikaan vuodesta väliä, kunhan on sikiöintiä pesässä.

  VastaaPoista