lauantai 4. heinäkuuta 2015

Rosvo?


Lili parani mehiläisen pistosta. Ihmeen kauan siinä meni, mutta pistos sattui arkaan paikkaan, nimittäin kaulaan. Tulee siinä hätä, kun ei tiedä mikä eläimellä on.  Minulla itsellänikin turpoaa naama jos mettinen pistää pään alueelle ja päätä myös särkee. Siksi suojaudun hyvin pesille mentäessä.

Kävin nakkaamassa tuhkasta seulottuja nauloja metalliromun keräyskonttiin. Siellä silmiini pisti sininen esine. Onko joku tosiaan heittänyt hienon toimivan mankelinsa roskiin? Katsoin kiireesti ympärilleni ja sieppasin tavaran ja tungin sen kiireesti auton takakonttiin. Kyllä sen silti joku huomasi ja katsoi uteliaana. Olen sittemmin kuullut, että jossain metallinkeräyspaikassa on kielletty ottamasta romuja itselleen.  4H-yhdistys keräsi varoja itselleen, mutta metalli katosi kontista. Niinpä nyt on vähän syyllinen olo: olenko rosvo?

Minulla on jo mankeli. Tarviiko joku?

9 kommenttia:

 1. Noo...tuskin nyt sentään. Varmastikkaan et ole ainoa, joka on ns vaihtanut tavaraa kierrätyspisteestä. Kyllä ne ovat joka paikassa mielenkiinnon kohteena, josko jotain jännää löytyy. Ainakin ne suuremmat roskalavat, niistähän lehtikirjoitusten mukaan tehdään jopa huikeita löytöjä.

  VastaaPoista
 2. vai rosvo, höpsistä, kierrätyksestä itsekin otan aina jos näen jotain käyttökelpoista, olisi hulluutta jättää hyvä tavara romutettavaksi tai kaatopaikalle vietäväksi. se, jos mikä, on rosvousta luonnon ja tulevien sukupolvien suhteen!

  VastaaPoista
 3. Et tehnyt mitään laitonta!
  Kyllä monet ottavat sieltä jotain, jos on sellasta, minkä haluaa ja Ilona tossa jo kertoikin tosi asiat.
  Hyvä, kun lilli jo voi paremmin!

  VastaaPoista
 4. Jos sinulla on jo mankeli, niin tuosta tulee hyvä grafiikanprässi. Minullakin on samantyyppinen ja toimii - tulis vain tehtyä vielä grafiikkaa ;D

  Minäkin sain mettisen piston leukaan, jäi vetskarit hatusta auki :-DDD

  VastaaPoista
 5. Luin nuo edellisetkin jutut ja hyvähän tuo muosi on kasvimaalla, pitää enimmät rikkaruhot pois. Ja Lilli, onneksi kaikki hyvin.
  Eikös noista kierrätyslavoista voi ottaa, jos tarvii? Et siis ole rosvo :)

  VastaaPoista
 6. Luulenpa, että mankelin entinen omista olisi ilomielin sen antanutkin, jos joku olisi osannut pyytää.
  Mieluimmin uudelleen käyttöön kuin sulatukseen, mutta ei kaatopaikalle:-)
  Meillä koirat saivat toissakesänä valtavasti ampiaisenpistoja. Venerannassa laiturin kupeessa pesä.
  Yksi koirista makasi pahkoja täynnä pari tuntia. Seurasin huolissani, mutta ei tullut onneksi sen kummempaa. Turkki täynnään ampiaisia, kun nypin niitä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumma kyllä, Lili oli kaksi päivää kipeänä. Siksipä jo välillä luulin että kyy on pistänyt. Nyt vähän arveluttaa, että uskallanko enää ottaa mökille, jos hän on niin herkkä.

   Poista
 7. Ihanaa ,että sinun koiruus paranee. Kyllä roskiksesta moni ottaa jos löytyy mieleistä. Tuosta keksit vaikka mäkille prässin tarvetta, esin kesäkukkia voi paperien välissä prässätä.

  VastaaPoista
 8. Meillä pojan koira ensi kertaa kipeä 8:aan vuoteen. Oksenteli eikä syönyt, lääkäri antoi ruiskeen ja antibiootit, nyt jo vähän virkistyi.

  VastaaPoista