torstai 27. marraskuuta 2014

Pikkujouluaikaa


Kun työelämä loppui, yksi helpotuksen aihe oli se, ettei enää tarvinnut mennä pikkujouluun. En tiedä, miten ne minusta olivat sellaista väkisin vääntämistä. Tuntui, ettei kukaan halunnut olla minun kanssa vaan jouduin istumaan miltei vieraiden seuraan ja keksimään hauskaa puheenaihetta. Tietenkin osa oli niin hyviä kavereita, että heillä oli omat juttunsa.
Mutta on niitä kivempiakin pikkujouluja, kuten meidän taidepiirin omat pippalot. Tässä joulupukki istahtaa pitkän matkansa jälkeen väsyneenä. Meidän taidepiiri pidetään nykyään opettajamme kotona, kun koulu on purettu homeen takia.

 

Laitoin vanhoista heinäseipäistä lyhtytelineitä kotiin ja mökille. En ole koskaan oikein tykännyt kaikenlaisista rautaisista telineistä, joita pihoilla näkee, mutta tämä ei pistänyt minun silmään pahasti. Varsinkin mökille se näyttää sopivan.


Antakoon lyhty valoa iltojen (ja aamujen sekä päivän) pimeyteen. Olkaa turvassa, pitäkää hauskaa!


7 kommenttia:

 1. Lyhty tuo iloa ja valoa pimeään syksyyn - joulunodotusta

  VastaaPoista
 2. Jouluisia tunnelman tuojia, tietenkin joulupukki, mutta myös lyhty.
  Lyhtytelineesi on oiva oivallus.

  VastaaPoista
 3. Meillä ei ole mitään pikkujouluja kuin mahdollisesti sydänyhdistyksen. Mukaan meneminen on taas kiinni jaksaako ja viitsiikö. Olemme kotosalla ja glögiä teemme ja hyvää ruokaa. Mitä muutä sitä enään tarvitsee kun vauhti vuodet ovat takana päin.

  VastaaPoista
 4. Minä en myöskään ollut pikkujouluihminen. Nyt eläkkeellä saa viettää pikkujoulut koska ja missä tahtoo:))

  VastaaPoista
 5. Tänä iltana olisi sama homma edessä kivikerhon järjerstämänä. Vuoden ainoa pukki tulee, ohjelmaa ja hyvää ruokaa. Kyllä ne yhdet pippalot vuodessa kestää :)

  VastaaPoista
 6. Nuorena oli mukava käydä työporukan pikkujouluissa, vaan nyt ei enää ole niitä ikävä.
  Tuo lyhtyteline on kaunis. En tykkää minäkään niistä rautaisista, meillä lyhdyt roikkuvat puiden oksilla ja kivikasojen päällä.
  Hyvää 1. adventtia!

  VastaaPoista
 7. Kauniit ja persoonalliset lyhtytelineet, tykkään! Mutta pikkujouluista en ole koskaan tykännyt, eikä niitä ole monia ollutkaan. Kyllä niistä saa hyvin luistettua jos haluaa. Parhaita ovat olleet tyttärentyttären joulujuhlat kerhossa tai koulun ala-asteella. Mutta ne olivatkin jo oikeita joulujuhlia liikuttavine ohjelmineen.

  Toiset vaan ovat sellaisia joukkosieluja, että pitää aina olla yhdessä, minä taas viihdyn yksikseni ja omine touhuineni.

  VastaaPoista