lauantai 1. marraskuuta 2014

Atavistiset vaistot


Metsään oli kaatunut nuori kuusi. Toivoin mieheltä, että saisin sen polttopuuksi Majalaan. Mies kiltisti kävi hakemassa kuusen ja sahasi sen lyhyeksi. Majalassa on vain kamina, johon mahtuu tosi lyhyet puut.


Osan puista pilkoin, mutta koska ne eivät olleet kuivia, ladoin toisen osan katoksen alle kuivumaan. Tässä kohti minulle tuli se atavistinen tunne, se tuntui ihan sisuksissa asti: talvi on turvattu, kun on polttopuuta.


Tietenkään sille ei ole mitään perusteita, tämä on vain leikkimistä. Mökissä ei talvella olla, eikä sitä tarvitse lämmittää kuin omaksi huviksi. Toisekseen, noin pienellä puumäärällä ei pärjäisi kuin viikon.


Mutta tämä liiteri on niin söpö, ja minusta tuntuu, että se on kaikkein ominta, mitä minulla on, siis Majalan lisäksi. Muu omaisuus on tietenkin yhteistä. Mies on toki tehnyt tämänkin liiterin, mutta minulle!
 
Paikallisen itetaiteilijan veistämä pöllö katselee liiterin oven vierestä maailmaa.


Näin syksyisessä maisemassa oli minulla ihana päivä!


7 kommenttia:

 1. Liiteri onkin soma! Kaunis pakkasaamu on täälläkin ja kuuraa nurmikolla ihan valkoisena.
  Minustakin on hienoa katsella omia puupinoja, tuntuu, että siinä on talveksi turvaa ja lämpöä.

  VastaaPoista
 2. Ihanan liiterin olet saanut on niin mukavan näköinen. Marraskuu on sellaista pysähtyneisyyttä. Silloin on helppo katsella ympärille ja muistella asioita ja tapahtumia.

  VastaaPoista
 3. Sievä on liiteri. Kyllä sinne kelpaa klapeja halkoa ja kuivaa klapia on helppo sytyttää, kun tarve ruveta lämmittämään.
  Sinulla oli ihana päivä. Täällä on myös ollut.

  VastaaPoista
 4. Kyllä on kaunis liiteri ja pöllö siellä ylhäällä oksalla kurkkii päivän tapahtumia.
  Ja hienoa se on, kun on puita liiterissä, ettei tyhjillään pidä olla.
  Kiva niillä onkin lämmitellä, vaikka vain omaksi ilokseen, mikä sen mukavampaa onkaan!
  Hyvää Pyhäinpäivää sulle!

  VastaaPoista
 5. Talveksi kuivia puita, juuri niin. Olo on turvattu. Hienoja ovat kuvasi, tunnelmineen.

  VastaaPoista
 6. Jos olisin mies..jne rakentaisin tuollaisia ihania mökkeröitä pitkin pihaa, vaikka hiukan isompia latoja onkin jo pihallani. :) Pöllöni tököttää pölkynnokkaan veistettynä, muuta kivahan tuon on orrellakin vartioimassa. Tosiaankin samoissa puuhommissa olemme ahkeroineet :)

  VastaaPoista