keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Punaista ja mustaa

 
 On tämä syksyaika ihanaa, kun kaikenlaista mahtavaa kypsyy puutarhassa ja kasvihuoneessa. Näistä rypäleistä ei voi tehdä mitään, joten ne on syötävä pois.  Kokeilin kerran tehdä mehua, mutta siitä tuli niin mautonta, ettei se kelvannut kenellekään. Mutta marjana nämä ovat makoisat.

 
Keväällä ihmettelin karhunvatukan kukintaa ja laitoinpa siitä tänne kuvankin. Nyt ne valkeat kukat ovat näin mustia. Karhunvatukka on vain siitä oikukas, että vasta se kypsäkypsä marja on maukas, väri ei vielä kerro kaikkea.
 
Ettei kaikki ole niin mustaa, on minulla punaistakin väriä puutarhassa. Tämä lienee punakaneli? En ole ihan varma. Istutettu puu paleltui aikoinaan ja sen juurivesasta olen kasvattanut tämän pienen hontelon puun. Kaikkihan kukki niin runsaasti viime keväänä ja niinpä tämäkin teki parikymmentä omenaa. Käyn aina viikon välein maistamassa niitä, mutta raakoja vielä ovat.

8 kommenttia:

  1. Tänä syksynä runsaudensarvi on anteliaana joka alueella.

    VastaaPoista
  2. Tuo karhunvatukka on kiintoisa ja mehevän näköinen.
    Kyllä tuo omppu on punakaneli, meilläkin on sellainen(kin). Pergius on myös punainen mutta pitkulaisempi.

    VastaaPoista
  3. Rypäleitä on kiva kaittaa hedelmäsalaattiin ja syöjä jälkiruokana. Karhunvatukat ovat ihku ihania ja punaposki omppuset tulee nopeasti ne syötyä.

    VastaaPoista
  4. Ihan vesi kielelle herahtaa! Karhunvatukat ovat suurta herkkuani, en ole niitä tosin moneen vuoteen saanut :(

    VastaaPoista
  5. Onnistunut sadonkorjuu sinulla tänä syksynä !

    VastaaPoista
  6. Sulta löytyykin sieltä monta , ja niin hyvää herkkua, nami!

    VastaaPoista
  7. Karhunavatukoita kypsyy vähitellen vielä meilläkin. Todella: kun jaksaa odottaa ne aivan kypsiksi, ovat pehmeitä ja maukkaita.
    Viinirypäleet ovat jo kypsyneet, vaikka ulkona jäivätkin aika pieniksi tänä kesänä.
    Ainakin tuo omena näyttää punakanelilta. Onko sisällä hieman punaista juovaa jossakin?

    VastaaPoista