torstai 11. syyskuuta 2014

Pulpetin uusi elämä

 
Lupasin silloin aikoinani näyttää valmiin pulpetin. Muistatteko sen kamalan näköisen rohjakkeen, jota keväällä entisöin. Koko ajan se oli ruma. Sanoinkin, ettei siitä tarvikaan tulla hienoa, kun siitä tulee mankelin alusta. Tässä se nyt sitten on mankelin alustana aitassa. Luultavasti en koskaan mankeloi tällä mankelilla, mutta minusta on mukava omistaa sellaisia esineitä, jotka eivät käy sähköllä. Minulla on myös käsin pyöritettävä hunajalinko, mutta käytän tietenkin sitä koneellista.

Nuo lautaset ovat muistona mummostani, joka kuoli kun olin 4 vuotias. En muista ollenkaan tätä mummoa, mutta kerran kysyin äidiltä, että olenko joskus hyvin pienenä ollut paikassa, jossa oli musta astiakaappi ja lautaset pystyssä näkyvillä. Hän sanoi, että sellainen oli siellä mummolassa. Kun aitassani oli tämä kaappi, laitoin tosiaan mummoni muistoksi sinne Arabian lautasia.

10 kommenttia:

 1. Tuo mankeli on mainio. Ei minulla ole sähkömankelia, mutta ei noin hienoakaan:)
  Vanhat esineet tuovat erityisiä muistoja mieleen. Joku vanha maalin väri esim sai minut muistamaan kotona olleen kulmakaapin.

  VastaaPoista
 2. Siinä on sinun muistojesi pysähtymis paikka. Vanhat lautaset ovat kuvilta tutun näkösiä.
  Pulpetti on komiasti korjattu ja saanut upean lakan ylleen.☺

  VastaaPoista
 3. Onpas kodikas näky! Vanha kaunis pulpetti on saanut uuden tärkeän tehtävän.

  VastaaPoista
 4. Pulpetista tuli kiva pöytä mankelille. Ja lautaset on kauniita.
  Minulla on vanhat kaulinpuut ja toivon, että löydän niille jonkun paikan laittaa esille.

  VastaaPoista
 5. Tuohon toimeen pulpetti sopii vallan mainiosti, sinulla on taito taikoa vanhasta kauniit puolet esiin sopivalla sijoittelulla. Minulla on muistikuvia n, 4v linja-automatkasta, kun pistää silmäni kiini niin voin hyvin nähdä ne männyt mitkä vieläkin kasvaa ahveniston mäkeen tien varrella joka menne keuhkatuti parantolaan, trotkeniin mentiin. Ehkä tapahtuma jäi juuri erikoisen matkan vuoksi mieleeni ja kylmä levy mitä vaste piti rintakehä laittaa kiini, arvaat varmaan kyllä pelotti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on lapsuuden muisto terveydenhoidosta. Olin luultavasti 5-6-vuotias kun mentiin äidin kanssa rokotettavaksi. Olen ihmetellyt koko aikuisikäni, miksi siihen muistoon liittyy hakaneula. Kunnes sitten tajusin, että minulle oli kerrottu, että siellä minua pistetään neulalla. Tietysti lapsi ajatteli, että hakaneulalla !!!

   Poista
 6. Ihana siitä entisöiden tuli ja tuo mankeli on ihana. Jotenki nuo muistorikkaan esineet ovat sellaisia ihania ajatuksia antavia.

  VastaaPoista
 7. Muistoja ja ne ovat tärkeitä oman elämän kannalta. Oletko kirjoittanut elämänkertaasi, muistelmiasi?
  Muuten: meillä on vain käsikäyttöinen hunajalinko.

  VastaaPoista
 8. Siitä tuli hiano. Mankeli näyttää puhtaalta ja pidetyltä. Sillä voisi vaikka koettaa puristaa surun silmistä :)

  VastaaPoista