tiistai 2. syyskuuta 2014

Muuttumista

 

 

 
Laitan tämän kesäisen kuvan toistamiseen. Tämä kesä oli tosiaan monella lailla runsas, myös horsma kukki punaisenaan joka paikassa mihin silmänsä käänsi.

 
Nyt se on kukintansa kukkinut ja on siementen aika. Puutkin joskus näyttävät olevan aivan kuorrutettu horsman haituvilla.

 
Mutta tällainenkin tulos on ollut horsman kukinnasta. Kiitos luonto, kiitos mehiläiset!
Tällä pärjätään monta vuotta, luultavasti edessä ovat ne jo raamatun ennustamat seitsemän katovuotta. Kun tämän kerroin toiselle mehiläishoitajalle, hän nopeasti laski, että kahdeksan niitä oli, vuonna 2006 oli viimeksi hyvä vuosi! Kyllä muistankin sen. Ämpäreitä oli vielä enemmän aitassa, ja arvelin, etten koskaan saa niitä myytyä. Toisin kävi, kahdessa vuodessa ne olivat menneet!!

10 kommenttia:

 1. Kunnon sato!
  Hauska tuo horsmavertailu. Niin se on katoavaista niidenkin kukinta.

  VastaaPoista
 2. Voi kyllä työsi on hyvin satoisasti palkittu. Ihanaa herkkua saako tuota ostaa sinulta. meillä tuota hunajaa käytetään tavallisen sokerin sijasta. Namskiss

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai minä myyn. En minä itse todellakaan noin paljon tarvitse. Täytynee kysyä myös kaupoista ottavatko myyntiin, etteivät jää ikuisiksi ajoiksi aittaan.

   Poista
 3. Työtekijänsä palkitsee ja ympäristökin saa iloa osaksensa!

  VastaaPoista
 4. Minä hain viime viikolla hunajan viljelijöiltä taas talven hunajat. Sanoivat, että heillekin oli tullut ennätyssato tänä vuonna. Kiva kuulla, että sinäkin olet saanut kovan työn palakaksi hyvän sadon:)

  VastaaPoista
 5. Minä käytän vallan hunajaa makeutukseen ja sitä menee vuodessa monta kiloa, vastaavasti valkoista sokeria ei tahdo kulua nimeksikään. Horsman kukinta on kaunista kuin samoin sen hörsöt pitkälti lumiin asti. Kesä on tänä vuonna ollut monella lajistolla runsas. Sitä hunajaa haen kymmenen purkia pahvilaatikossa iittalan hunajan liikkeestä haudoilla käydessäni.

  VastaaPoista
 6. Peikon suu tuli ihan märäksi. Hassu juttu. Ehkä sille pitää tehdä jotain. Hmm...

  VastaaPoista
 7. ♥mahtava määrä! Minä käytän hunajaa mm. leivontaan: NAM! Sen omppumehuni laitoin kertamukeissa pakkaseen :)

  VastaaPoista
 8. Tänä vuonna tuli paremmin kuin kai koskaan hunajaa meillekin. Iloitaan ja kiitetään hyvastä sadosta.

  VastaaPoista