tiistai 24. kesäkuuta 2014

Keskikesällä

 
 Meidän mökin mailla on tosiaan toinenkin mökki, pienoinen kuin varpusen häkki. Sen pelastin lahoamiselta, sisäkatto oli jo pudonnut lattialle. Se on minulle vähän kuin leikkimökki, mutta olisin iloinen, jos joku asustelisi siinä kesäisin. Itse olen ollut vain yhden yön siellä, mutta ystäväni useamman yön. Pihakasvillisuuden on suunnitellut korkeampi suunnittelija, enkä ole siihen puuttunut. Siis kurjenpolvet peittävät pihan.

 
Tämän olen tietenkin istuttanut.  Tämä vuosi on ollut erikoinen. Lauha talvi kukittaa runsaalla kädellä kaiken, myös tämän karhunvatukan. Sen kypsyminen tosin vaatii pitkän, lämpimän syksyn.
Kesä on taas kovin kylmä, kuten kaikki tietävät. Kävin kurkkimassa mehiläispesiin ja ruoka on tosiaan lopussa. Täytyy huomenna lähteä ruokkimisreissulle.
e.

9 kommenttia:

 1. Onpa kaunis pikkumökki ja siihen sopiva piha.

  VastaaPoista
 2. Tosi suloinen tuo pikkumökki:)
  Kaikki kukkivat pensaat kukkii täälläkin tosi runsaasti. Ja tämä viileys on antanut pitkän kukinnan.

  VastaaPoista
 3. Voi miten suloinen mökki ja rentoa korkeaa kasvustoa ympärillä. Mitä sitä annetaan ruuaksi mehiläisille??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehiläisille annetaan ruuaksi sokerilientä. Mutta minä annan tällä kertaa vanhaa hunajaa. Tynnyrin pohjalle oli jäänyt kiteytynyttä hunajaa ja sulatin sen ja vien pesiin. Toivon tosiaan, että ilmat lämpenee ja pian, muuten käy huonosti.

   Poista
 4. Sievä mökki romanttisessa ympäristössä. Oikein tunnelmallista.
  Mehiläiset kiittävät sinua.

  VastaaPoista
 5. Luonnonkukat sopivat vallan hienosti sympaattisen pikkumökkisi pihapiiriin. Ruusukin siellä kasvaa. Lämpöisiä ilmoja toivon karhunvatukallesi, nam!

  VastaaPoista
 6. Luonnonkukat ja juhannusruusut pienen punaisen mökin pihapiiriin, ei sinne hienot pihasuunnitelmat sopisikaan. Kaunista on pihassasi. Toivotaan, että se ennuste joka lupaa lämmintä loppukesää pitää paikkansa. Uskon niin, sillä ei kesän keskilämpö voi kovin paljoa heittää ja nyt on ollut todella pitkään viileää. Tsemppiä.

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti mökin uusi kate tullee istumaan paikoilleen.
  Kulmalaudat hohtavat valkoisena.
  Vihreää kasvillisuutta on runsaasti joka antaa iloa mökin pihapiirissä.

  VastaaPoista
 8. Karhunvatukka vaikuttaa kukkivan runsaasti joka puolella - meilläkin niin kotona kuin mökillä. Sato on sitten toinen asia.
  Mehiläiset meilläkin tuntuvat syövän kohta pesät tyhjiksi, jos ei tule kuivempaa ja lämpimämpää säätä pian. Vattu saisi alkaa kukkia...

  VastaaPoista