tiistai 20. toukokuuta 2014

Uusi lapio

 Tässä paikassa oli vielä aamulla monta ruusupensasta. Ruusut ovat tietenkin ihania ja niistä saa kauniita kuvia. Oli suviruusua, onnenruusua, juhannusmorsianta ja punalehtiruusua. Nyt siinä näyttää tältä.
Ennen ruusuja paikalla oli kukkamaa. Kumma kyllä kukkien seassa kasvoi aika runsaasti nokkosta, juolavehnää ja peurankelloa. Tympäännyin niihin ja kaivoin kaikki kukat pois ja vein metsään. Siellä taitaa vieläkin kukkia iirikset.
Laitoin pensaita paikalle ja ainansa nekikin olivat sievät, mutta tietdättehän ruusut; ne LEVIÄÄ. Ja niiden välissä kasvoi nokkosta, juolavehnää ja peurankelloa. Eikä trimmerillä ollut sinne asiaa.
Mies leikkasi ruusut pois (paitsi yhden suviruusun jätin) ja aloin kaivaa juuria pois. Meidän lapion kärki oli kuin rullalle kääritty, kiviä varmaan kaivettu ja menin rautakauppaan ja osti uuden lapion. Olen nyt sitten lapion onnellinen omistaja.
Tilalle suunnittelen uudet pensaat. Niistä sitten myöhemmin,

Ettette vaivu epätoivoon, että meillä kaikki on niin rumaa, laitan tähän suureksi ihmeekseni talvesta selvinneen kärhön. Siinä on jo nuput. Muistaakseni se on nimeltään alppikärhö.

8 kommenttia:

 1. Minäkin haaveilen kärhöstä :)

  VastaaPoista
 2. Onnea uuden lapion omistajalle, nyt kelpaa pistellä multaa liikkeelle.

  VastaaPoista
 3. Noiden ruusupuskien knassa olen minäkin harmistunut. Kun siellä seassa kasvaa vaikka mitä rikkaruohoa, eikä voi kitkeä kun pistelee ruusut. eikä voi oikein rounduppia laitta, kun en tiedä kuoleeko silloin myös ruusut...

  Kärhöjä en ole harrastanut, mieli on tehnyt ja kuvia olen kovasti katsellut, jospa vielä...

  VastaaPoista
 4. Ruusutarha vaatii hyvän pohjatyön juuriverkon ja mullanvaihdon. Minulla toimi se konsti hyvin ja puskan pinnan peitin karikkeella. Katteeks käyp tuo Kärhä kun minun kuoli viimetalvena.

  VastaaPoista
 5. Kyllä nyt homma hoituu uudella lapiolla. Kärhö on kaunis,minunkin täytyisi ostaa kärhö...tulee niin kaunis kukka. Mukavia puutarha puuhasteluja sinulle!

  VastaaPoista
 6. No niin ja muutaman vuoden kuluttua peurankello, juolavehnä ja nokkonen ilakoivat pensaidesi välissä. Teki mitä teki, ne pysyvät :)

  VastaaPoista
 7. Vähän samanlaisin aatoksin kuin Aina. Vaan onpa taas jonkun aikaa tuokin pläntti mieleisessäsi kuosissa, kun noin juurta jaksain sen uusille pensaille kunnostat.
  Minulla on ollut useamman sorttisia kärhöjä, joskus olin ihan kärhöfani, oli jalokärhöjä, oli alppikärhöjä. Alppikärhöt olivat kestävämpiä ja kukkivat ja tuuhettuivat vuosi vuodelta. Hankin myös viime kesänä tänne alppikärhön, muttei talvehtinut. On ilmeisesti liian pohjoiset olosuhteet.

  VastaaPoista