lauantai 17. toukokuuta 2014

Taimia


Olipa tänään ihanan kesäinen päivä. Olin mökillä istuttamassa mesimarjan taimia. Ensin piti repiä kuivat pensasmustikat pois ja niiden reikiin laitoin muutaman mesimarjan taimen. Potissa oli kumpaakin lajia, niin että EHKÄ ensi kesänä saan maistaa makoisia marjoja.
Heh heh, ei minulla niin kauniita kuvia näytä olevan kuin taidekuvaajilla!


 Olen myös perkannut yrttimaalta rehottavat kukat pois. Aina tulee tehtyä virheitä ja se rohtoraunioyrtti oli sellainen virhe. Se kasvoi valtavan isoksi, eikä siitä näyttänyt olevan iloa edes mehiläisille. Tästä on vähän iloa ihmisille, se on saksan kirveli.

 No tämän tunnettekin, lipstikkahan siinä. Ottaisin vastaan vihjeitä, miten käytätte sitä. En osaa muuta kuin laittaa lihakeittoon mausteeksi.


 
 Olin viime keväänä Pärnussa kylpyläreissulla ja toin sieltä tämän piparmintun taimen.

 Tämä on sitten puolestaan piparjuuri.


 
 
Raparperi näytti kaipaavan vettä, ja kaadoin juurelle kostuketta. Kohta saa keittää raparperisopan. Vanhin tyttäreni sanoi sitä lapsena paapelisopaksi.

5 kommenttia:

 1. Kesä on tullut näköjään sinullekin! Aivan ihana päivä, poissa on kylmyys ja kaikki kasvaa kovasti. Lipstikkaa voisit kuivata ja käyttää moneen ruokaan suolan korvikkeena.

  VastaaPoista
 2. Minäkin suosittelen Lipstikan kuivattamista ja sitten sormin hienontaa jauheeksi. Ehdoton terveys suola ruokiin ja jalkakylpyyn. Sopii osaksi yrttipussien sisällöksi esim pataruokiin.

  VastaaPoista
 3. Huomasin tänään, että raparperi oli kasvattanut jo hyvän kokoiset varret. Pitäis huomenna leipoa raksamiehille piirakkaa kahvipöytään ensi viikolle:)
  Hyvässä alussa yrttisi ovat. Lipstikan käyttöön en osaa antaa vihjeitä.

  VastaaPoista
 4. Näyttää kevät puuhat olevan sielläkin menossa. Nyt ainakin tarkenee, ellei niin ennen ole tapahtunut :)

  VastaaPoista
 5. Keväthommia, keväthommia ja mielenkiintoisia yrttejä ja juurakoita. Lipstikkaa kasvatin, kuivasin sitä ja musertelin ruokiin makua antamaan. Oma mesimarjaviljelykseni epäonnistui, taimet kuolivat. Piparjuurta minulla on ollut ja monta suurta raparperipehkoa. Yhden raparperijuurakon nappasin muutossa mukaani ja hyvin se voi täällä huomattavsti pohjoisemmassakin. Vielä en kuitenkaan raaski siitä piirakkaa tai soppaa ruveta suunnitteelmaan. Tosin se on vasta noussut just mulla päälle.

  VastaaPoista