lauantai 3. toukokuuta 2014

Monenlaista luovuutta

 Laitettiin taidepiirin työnäyttely. Tässä nämä minun tekemät taiteet.

 
 Luovuutta on tosiaan monenlaista .Olen harmitellut, kun en osaa tehdä syksyllä pakastamistani vihanneksista mitään ruokaa. Muutenkin olen lopettanut ruuan laiton. Olen siis tosiaan joskus sitä tehnyt, pakkohan se on ollut neljän lapsen äitinä, mutta nykyään taidan enimmäkseen syödä voileivän jos on nälkä. Mies kyllä keittää. No niin, sain sitten yhtäkkiä idean, että miksi en tekisi niistä vihanneksista kasvispihvejä? Ostin aineita, esim. pestoa mausteeksi ja a vot, tässä tulos. Näitä voin sitten lämmitellä. Mitä tekisin punajuurista? Entä herneistä?


Olen siivonnut aitan ja tuonut sinne kesäiset patjat, tyynyt ja liinat. Siellä on ollut aittaan oikein sopiva matto, jossa oli vain yksi vika: se oli liian pitkä. Tässä luovuuden puuskassa otin sakset ja leikkasin sen. Siitä tuli kynnysmatto ja tarpeeksi mattoa jäikin.


 
 Tämä ei nyt enää ole luovuutta, ellei sitten ilmojen haltijan. Raesade.

 
Sitten paistoi aurinko ja rakeet sulivat. Paitsi varjosta. Sitten satoi uudestaan.

9 kommenttia:

  1. Upeita nuo sinun taulusi!
    Meillä on tänään ja eilen tullut vain muutama räntähiutale, mutta pohjoisesta puhaltaa jäätävä tuuli.

    VastaaPoista
  2. Oi, olet taitava. Kerrassaan kaunis on tuo auringonlaskutaulu. Kiitos kun sain osallistua näyttelyyn taiteesi osalta. Sinäpäs oletkin oikein monitaituri!

    VastaaPoista
  3. Kauniit taulut ja nuo kasvispihvit, tuli vesi kielelle.
    Punajuurista minä olen tehnyt ohraryynien kanssa laatikkoa. Raastan punajuure tja keitän ohraryynit, sekaan yrttimausteita ja munamaitoa ja pitkä haudutus.

    VastaaPoista
  4. Kauniita tauluja kerrassaan..kaikki.
    Pakkasta on ollu melekin joka yö viimeviikolla ja tänäkin aamuna. punajuuria äiti paistoi pannulla kuten pihvejä ikään, siis siivuina. Taisi laittaa siihen jotain leivitystäkin pintaan. Pitäisi kokeilla taas itsekin niitä pitkästä aikaa.

    VastaaPoista
  5. Ihania nuo työsi ovat ykkönen ja nelonen minua miellytti paljon. Ihania pihvejä,namskis. Punajuuret raasta ja sekoita joukkoon hienonnettua sipulia vähän valkosipulia. Aura juustokermaan kananmunia suolaa ja herba provense maustetta ja mustapippuriaja suolaa. Seloita kaikki hyvin keskenään ja lettupannulla paista pihveiksi miedolla lämmöllä jotta kypsyy. Jos rakenne ei pysy koossa perunahiutaleet sitovat taikinan hyvin ja lisää niitä koeletun jälkeen tarpeen mukaan. Herneistä ja perunasta ja vähänporkkanaa ja selleriä keitä kypsäksi ja vähän soseuta ja lisää joukkoon mausteita voita ja ripaus kermaa, on hyvää lisäkkeenä tai sellaisenaan. On minun lemppari mössöä. Kokeilla kannattaa jotta löytyy omat makuvivahteet. Minä syön pääasiassa kasvisruokaa ja siksi ovat niiden tekeminen hallinnassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, teen varmasti ohjeiden mukaan. Olin jo kuullut aurajuustosta, mutta en uskaltanut kokeilla. Mutta nyt kokeilen!

      Poista
  6. Tänään Kuusankoskitalolla pystytys kahden jälkeen ,ja illalla jo avajaiset, nopeaa toimintaa. Täällä sataa lumi,räntää.

    VastaaPoista
  7. Hienoja tauluja oletkin maalannut, punajuuresta pavuista voi tehdä myös kasvispihvejä. Hauska talon varjo juuri talon kokoinen läikkä.

    VastaaPoista
  8. Upeita tauluja!
    Kasvispihvisi näyttävät herkullisilta.

    VastaaPoista