keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Kukkivat puut

 Näyttävin näistä kukkivista puista on tietenkin paju. Minulle se on myös tärkeä kevään kasvi, kun mettiset saavat siitä siitepölyä ja mettä. Voi että pesä haisee eikun tuoksuu hyvälle pajulle näin keväällä.

 Kuvasin myös tämän puun ja ensin arvelin sitä haavaksi, mutta ei se haapa ollut. En tiedä mikä, ehkä joku pajulaji?

 Koivun urvut tummentavat jo koivua. Muistan kouluajoilta, kun meidän yks opettaja sanoi, että koivut ovat keväällä violetit. En ollut sellaista huomannutkaan, mutta punavioletit ne ovat.

Keväinen lempipuuni on leppä. Siihen liittyy myös lapsuuden muistoja, kun hiihtelimme ystäväni Annelin kanssa pitkin joenuomaa ja lepät pienine käpyineen kuvastuivat sinistä taivasta vasten.

Sinisestä taivaasta tuli mieleen, että ilmoja pitelee näin vapun aattona. Ainakin meillä sateli lunta, aivan niin kuin vappuna ruukaa!

4 kommenttia:

 1. Kukkivat pajut ovat vielä meilläkin. Onneksi ei pahempaa ärsytystä ole tullut. Minun lemppari puu on pihlaja, sen elossa on niin monta kaunista vaihetta. Vain kukan tuoksu on karseen väkevä. Vappua sinulle myös

  VastaaPoista
 2. Minulle taas tärkein puu on tammi. Sellainen oli jo lapsuuteni kodin pihassa ja nyt on jo tässä omassa pihassa kasvanut tammi yli 20 vuotta.
  Vappua!

  VastaaPoista
 3. Viileää on nyt, mutta kyllä se tästä lähtee. Iloisia päiviä!

  VastaaPoista
 4. Täällä koivut nyt jo vihreänä, muuten on kylmää, kukat ei pääse oikein aukeamaan.

  VastaaPoista