perjantai 14. maaliskuuta 2014

Tuulinen päivä

 

Oltiin koiran kanssa mökillä lämmittämässä. Oli tuulinen päivä. Tuulen kuvaaminen on tosi vaikeaa, vaikka puut huojuvat, oksat myllertävät ja korvissa soi kohina, kuvasta tulee pysähtyneen hiljainen. Metsässä halasin yhtä korkeaa mäntyä ja sydän hakkasi hulluna kun puu rutisi ja keinui.

Sitten huomasin nuo punaiset nauhat. Aikooko joku hakata tämän ihanan metsän? Tämän metsän, jossa on entinen lähde, lampi ja minun marjamaani? Toivottavasti hakataan vain muutama puu!!

7 kommenttia:

 1. Toivotaan ettei tuuli kaada metsääsi, eikä tule avohakkuuta. Täälläkin hirja tuuli. Puhkui ja puhisi, niin että tuulipussinikin parvekkeelta lähti lentoon!

  VastaaPoista
 2. Kova oli tuuli ja pöly lensi silmiin. Kyllähän nuo punaiset nauhat yleensä sitä tarkoittavat, että ne puut kaadetaan, mutta toivottavasti vain pientä harvennusta.

  VastaaPoista
 3. Eilen oli todella kova tuuli ja toissapäivänä kans. Jospa metsä säästyy.

  VastaaPoista
 4. Meillä on ollut nyt kolmena päivänä aurinkoista ja muutenki keväistä. Nuo punaset nauhattarkoittaa metsähakkuuta.

  VastaaPoista
 5. Meidän mökin viereinen metsä harvennettiin, nyt myrsky katkoo loputkin kuuset. Hakkuualueesta kasvaa hyvät marjamaat.

  VastaaPoista
 6. Eipä tunnu varmasti hyvältä että lähimetsään tulee metsän kaatoautomaatti, niintä jää rumaa jälkeä ja lähdekin on vaarassa. Jostain luin että luonnon lähteen ympäristöä ei saisi rikkoa tehokoneilla, yritä saada selville voitko mitenkään suojata sitä vai onko se vain rauhoitus alueiden rajoite.

  VastaaPoista
 7. Onpa harmi, jos marjamaat - mustikat/puolukat ja sienetkin - menevät. Meillekin kävi niin, kun mökin viereiseltä palstalta puut kaadettiin. Ainoa hyöty oli, että sai hakea jätepuuta sieltä eli siivota toisten jättämää oksia ja muuta jäännöstä - no, saimmehan puuta! Mutta monta vuotta on ruman näkösitä aakeeta laakeeta. Vattuja taitaa tulla jo ensi kesänä kuitenkin...

  VastaaPoista