lauantai 29. kesäkuuta 2013

Outoa, outoa


Nimittäin tämä kesä.

 Mansikan poiminta alkoi. En edes ennättänyt ruohia mansikkamaata, niin jo piti alkaa poimia.
 Horsma kukkii jo. Horsman kukinta on minulle tärkein luonnonmerkki mehiläisten hoidon suhteen, koska horsma on täällä tärkein mesikasvi.
Nyt olen koko päivän, ja eilen jo aloitin, raatanut pesillä ja etsinyt emoja laitettavaksi alalaatikkoon. Vaikka eipä niitä taaskaan kaikkia löytänyt. Näytti olevan emonvaihtoviikot meneillään. Tämän työn aika on kuukautta ennen hunajan ottoa. Hunaja otetaan kun horsma on kukkinut. Silloin ei ole enää muita kukkivia kasveja.

Kun huomasin, että pietaryrtti kukkii. oikein säikähdin. Olen aina pitänyt sitä syksyn merkkinä, elokuun kukkijana. Koulu on silloin alkanut!
Luonto toimii hassulla tavalla, mietityttää, miten se sitten jatkuu. Tuleeko lumi syyskuussa?

Minusta myös näyttää, että ainakaan minun mehiläiset eivät ole ennättäneet tähän vauhtiin. Ne rauhassa kasvattavat pesäkokoaan heinäkuun kukintaa varten, ja ehkäpä heinäkuussa ei enää olekaan kukkia?!

11 kommenttia:

 1. saman suuntaisia ajatuksia täälläkin, en millään pysy perässä luonnon vauhdissa tänä kesänä!

  VastaaPoista
 2. On jotenki poikkeuksellista kasvi-ja ilmastomaailmassa. Kaikki kulkee kuin eritahtia entisaikaan verraten.

  VastaaPoista
 3. Nam ! Minäkin ihmettelen, että mitä tapahtuu, kun kaikki kukat on kukkineet tai parhaillaan kukassa. Toivottavasti kukat innostuvat toiselle kukintakierokselle :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä tässä on huuli pyöreänä minullakin :-o

  VastaaPoista
 5. Joskus lämpöisenä syksynä lupiini kukki toisen kerran syyskuussa. Toivotaan uusintakukintaa tänä kesänä mehiläisten kukille. Tosi, tosi harmi, jos tulee huono hunajasato:(

  VastaaPoista
 6. Hui, toivottavasti kukkasten kukinnat jatkuvat kunnolla, että mehiläisetkin saavat hoidettua hommansa. Mikäs kiire luonnolle on nyt oikein tullutkaan.

  VastaaPoista
 7. Joo, syysmaitiainenki jo kukkii, mitähän kukkii sitten kun koulut alkavat :)?

  Asut muuten aika lähellä minua :)...Tunnistatko, jos katselet tarkemmin blogiani?

  VastaaPoista
 8. Minä olen myös tuumaillut, jotta tuo ja tuokin jo kukkii. Syyspuolen kukkijat ennättävät ottaa toisen kukintakierroksen tänä suvena.
  Ihmeellisiä päiviä!

  VastaaPoista
 9. Kauniita kuvia. Kyllä luonto säikäyttää välillä. Täällä ei ole vielä pietaryrttiä näkynyt. Toisaalta on satanut kaksi viikkoa putkeen. Mansikat maistuvat sateesta huolimatta.

  VastaaPoista
 10. Peikko on miättinyt pitääkö kaiken muuttua ja onko muutos aina parempaan. Maailman alusta asti muutokset ovat tehneet kaikesta sen mitä nyt on.

  VastaaPoista
 11. Samoin minäkin olen pelännyt, että mehiläiset eivät kerkiä vauhtiin lainkana tänä kesänä. Pari kertaa otettu vähän, niin että pääsi markkinoille myymään alkua, mutta eipä pesät kovin isoja ole. Lehmus onneksi kukkii parhaillaan.

  VastaaPoista