lauantai 24. marraskuuta 2012

Tuulennosta tuli kirjailija!!


Siis minusta, joka en ole koskaan erikoisesti harrastanut kirjoittamista! Se kävi näin. Kun jäin eläkkeelle,  suurta tyhjää aukkoa paikkaamaan ostin vanhan mökin. Sitä sitten miehen kanssa rempattiin. Jonkin ajan kuluessa huomasin, että mielikuvitukseni alkoi laukata vanhan asumispaikan ja ihmisten parissa. Yhtäkkiä sain ensimmäisen idean kertomuksesta, Metsän salaisuuden ja sen jälkeen mökki ja paikka alkoi kertoa tarinoita. Olin aivan riemuissani ja piirsin vimmatusti kuvia ja luulin, että tämä on nyt sitten hienoa luettavaa lapsille. Mutta kustantajat olivat toista mieltä! Jätin kirjan hautumaan, yritin unohtaa sen, mutta aina jonkin tapahtuman yhteydessä se nousi esille. Omakustanteena se olisi ollut hurjan kallis.

Sitten sain tietää Bod:stä. Nyt aika alkoi olla käsillä, ja jostakin nettiavaruudesta tipahti Uuna, joka tarjoutui neuvomaan, miten sinne Bodille mennään. Nappia tuli painettua ja tässä kirja nyt on!!! Kiitos vielä kerran Uuna!

Kirja kertoo Tuulikki tytöstä, joka joutui vasten tahtoaan asumaan mummonsa luo vuodeksi pieneen kyläpahaseen. Hän oli vihainen ja surullinen. Tuulikin ihmeeksi hän alkoi nähdä paikkaan liittyviä menneitä tapahtumia. Mikä on Nappi Naponen, miksi Suomen sodan aikainen sotilas on metsässä, miksi keijut itkevät? Ja mikä on metsän salaisuus? Tuulikki hämmästelee menneitä tapahtumia, mutta alkaa ymmärtämään luonnon, eläinten ja ihmisten tarpeita. Isona hän aikoo luonnonsuojelijaksi!

Suositellaan mummoille ja lastenlapsille!

Kirjaa saa nettikirjakaupoista ja halvin on tietääkseni Adlibriksellä.


30 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon, hieno juttu että tarinasi sai siivet! Bodille hmmm..

  VastaaPoista
 2. Voi miten ihanaa! Varmaan oli jännittävää saada kirjan muodossa käteen se, mitä työstit kotona?Onnea onnea!

  Hassua, että minullakin on näinä päivinä hyppinyt näytölle Bod. (Tallensin sen kauan sitten suosikkeihin)Oli nääs tarkoitus koota Sirpaleen runot, mutta tekemättä vielä ovat. Saamaton kun saamaton sen asian suhteen. Pitäisi varmaan alkaa tehdä, ennenkuin on myöhäistä.

  VastaaPoista
 3. ONNEA METSÄNSALAISUUDELLE JA SINULLE KIRJOITTAJA!!
  Luen sen, kunhan saan käsiini. On hienoa saada valmista, kun on saanut kirjoitettua tarinat talteen ja vielä kuvitettuakin ne.
  Sibnä ahkera uurastaja :-)

  VastaaPoista
 4. Onneksi olkoon kirjailijalle. Täytyy yrittää löytää kirjasi ja minä kun kerään lastenkirjoja.

  VastaaPoista
 5. ONNEA, ONNEA KIRJAILIJALLE! Tämä kirjasi piti ehdottomasti saada kansien väliin ja luettavaksi, niin enkelit minulle kuiskivat. Kirjan luettuani en enää ihmetellyt miksi. Nyt minulla on toinen lukukierros menossa, oikein kirja kädessä. Nyt tuntuma on vielä hienompi, kun kuvat ovat paikallaan ja kädessä aito kirja.
  Teit niinpaljon vuosien mittaan töitä tämän kirjan kanssa, että olisi ollut aivan kauhistus, jos tämä olisi jäänyt julkaisematta. Isot kustantamot julkaisevat vain tuttuja nimiä ja julkkisten kirjoja nykyisin, vaikea sinne on jalkaa saada oven rakoon.

  Haluan vielä kertoa kaikille, että tämä ei ole yksin lasten kirja, tämä on oikeasti elämys ja muistojen kirja aikuisille. Niille jotka muistelevat kouluaikojaan tai ihmettelevät, mitä menneisyydessä oikein tapahtui.
  Kerron pian oman lukukokemukseni kirjasta, joten en kerro nyt enempää.
  ♥ Hienoa Tuulento ♥

  VastaaPoista
 6. Lämpimät onnitteluni Tuulento, on hienoa kun vuosien takaiset haaveet ja unelmat saavat täyttymyksensä.

  VastaaPoista
 7. Upeaa tuulento! '

  Suuret onnentoivotukset unelmiesi täyttymykselle!!!

  VastaaPoista
 8. Unelmat on toteuttamista varten. Onneksi olkoon Tuulento. Hienoa, että tarinasi ovat kansien välissä.

  VastaaPoista
 9. Onnea oikein paljon! Aika läheltä tuli kirjaprojektiasi seurattua ja tuntuu uskomattomalta, että se on nyt totta. Ihana juttu! :)

  VastaaPoista
 10. Haaveesi on toteutunut.
  Onnea Sinulle!

  Täytyypä tutustua Bodiin.  VastaaPoista
 11. Vau! hyvä sinä! Oikeen paljon onnea sinulle!
  Olet sinä sitten lahjakas..tämä täytyy ehdottomasti lukea!

  VastaaPoista
 12. Paljon onnea täältäkin kirjailijalle!
  Täytyy jostain hommata kirja käteen ja lukea.

  VastaaPoista
 13. http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9522864358 Ihana kirja!

  VastaaPoista
 14. Peikolta onnitteluja. Omatekemät kirjat ovat makeita. Hyvin kirjoitettu :)

  VastaaPoista
 15. Hieno juttu! Onnittelut minultakin, se on niin riemastuttava juttu, kun saa oma kirjansa julkaistua :)

  VastaaPoista
 16. Jotain tällaista aavistelinkin, Onnea paljon omasta kirjasta!!

  VastaaPoista
 17. JIPPII JAI JEE ! Hienoa Tuulento, tarinoiden ja kuvien piti vain hieman odottaa ( taidat olla samanlainen hätähousu kuin minäkin, kun millään ei malttais odottaa, pitäis tapahtua ja heti ) , että ne olivat valmiit sivuille :) Vai mummoille ja lastenlapsille suosittelet kirjaasi, entäs miten se sopii tällaiselle sanoja rakastavalle, lapsenmieliselle kohta keski-iässä olevalle hömppäilijälle ? Uskaltanenko kirjan netistä itselleni hankkia ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, sopii se lapsenmielisilleki, mutta ehkä ei ihan tosikoille?

   Poista
 18. Nämä bloggerit on täynnä taiteilijoita ja kirjailijoita,minä pysyttelen vuodatuksen puolella niin kauan kun se toimii.

  VastaaPoista
 19. hei Tuulento yritin löytää kirjaasi adlibriksen nettikaupasta onnistumatta siinä. kävin läpi uutuudet, lasten kirjat, en löytänyt haku kenttää sivuilta. ehtisitkö auttamaan asiassa? haluaisin tilata kirjan itselleni tv ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei BookPlus myy tätä kirjaa olen itsekin ostanut sieltä. Suosittelen

   Poista
  2. Hei, anonyymi ennätti vastata. Olen kyllä löytänyt adlibriksestakin kirjan nimen haulla, mutta kokeile toiki Bookplussaa. Kirjoitat vain hakuun kirjan ja minun nimen (ne näkyy kuvassa, hih)

   Poista
  3. kiitti, olinkin aiemmin kirjoittanut sukunimesi väärin eli seppi ehkäpä siksi en onnistunut. nyt tärppäsi:))

   Poista

 20. Hienoa! Luin tästä Uunan blogista, onnittelut!!!

  On aina ilo, kun tulee lisää bodaavia bloggaajia :D

  Meitä on jo aika monta!!

  VastaaPoista
 21. Kiitos paljon että uurastit kirjasi valmiiksi asti. Tilasin sen heti BookPlus:sta ja luulempa että ehdin lukea sen ennen sinua eka kerran (olithan silloin matkoilla). Kyllä siinä on kirja paikallaan. Ostakaa ihmiset itselle tai lahjaksi on sydän paikallaan kirjoittajalla ollut. Niin panee miettimään elämää ja luontoa yms. t. Loviisa

  VastaaPoista
 22. Onnittelut kirjasi johdosta! Kuulostaa erittäin mielenkintoiselta kirjalta ja Uuna on ystävä paikassa kuin paikassa. Blogit tarjoavat ihania virtuaali- ja tosiystäviä.

  VastaaPoista
 23. Onnittelut!
  Hyvä löytö kaverin avulla.

  VastaaPoista
 24. Ennen taisi olla erilaista lasten kanssa kun nykyään.Kokemuksesta tiedän kun olen taas kaksi vuorokautta lastenlapsia hoitanut,kirja olisi kuitenkin mukava lukea.

  VastaaPoista
 25. Oikein paljon onnea Tuulento sulle haaveesi toteutumisesta!

  VastaaPoista