torstai 27. syyskuuta 2012

Tuolin teko jatkuu

Syksyiset kansalaisopiston piirit taas alkoivat. Tänä vuonna taidan olla vain entisöintipiirissä. En tiedä miksi, mutta nyt tuntuu siltä, etten halua mitään menoja enemmän kuin niitä nyt on, vaan haluaisin olla vapaa, niin, ettei kukaan muu päätä menoistani.
Vuodatus hukkasi kaikki kuvat, niinkuin tiedätte, ja niinpä laitan muistutukseksi viime keväisiä tuolin kuvia. Tässä on heinät tukittu tuoliin ja päälle entinen muotoiltu patja.

Heinät peitetään kankaansuikaleella.


Kangas ommeltiin ja niitattiin paikoilleen, ja tällaisena tuoli sitten odotti minua.


Nyt sitten poistin selkäosan pehmusteet, ja siitä poistettiin satoja pikkuisia nauloja, joilla kaikki osat olivat kiinnitettyjä.Hyvänä apuna on pikkuiset pihdit.


Naulat ovat aivan pikkaraisia ja ihmettelenkin, miten sentin pituisia nauloja on naulattu. Arvelinkin, että apuna on käytetty pieniä lapsen sormia? Tai sitten jotain pidikettä. Näistä nauloista tietää, että tuoli on jonkin ikäinen, nykyään kaikki niitataan. Ensi kerralla otan mukaan jo verhoilukankaan!!

7 kommenttia:

 1. Jaahas, ja hommaa pukkaa! Tuo on varmaan kyllä mielenkiintoista ja mukavaa, kun näkee kättensä työn jäljen.
  Taitava olet kyllä! Ihastelen.

  VastaaPoista
 2. Hyvä kun laitoit koko kuvasarjan, pääsee taas katsojakin kärrylle missä mennään. Olet sinä taitava, kyllä näissä hommissa tarvitaan taitoa ja tietoa. Mutta hieno lopputulos tulee taas.

  Minullakin on hyvä tunne, silloin kun ei ole liikaa menemisiä. Luovuus ei mahdu mistään kapeista raoista, se vaatii rauhaa, tilaa ja aikaa. Mitäs jos kirjoitettaisiin tänä talvena oikein porukalla ;-)

  VastaaPoista
 3. Hyvä oli kun laitoit nuo alkutyöt. Ei sitä kesän jälkeen muista mitä keväällä on tehty. Ja homma jatkuu. Olisiko joku lapsensa lainannut noin vaaralliseen tehtävään. Tarkoitan epävarmaa vasaran käyttäjää ;-DD

  VastaaPoista
 4. Voi että oikeen innolla odotan sitä upeaa loppu tulosta!
  On tässäkin hommassa vaan erillaisia työvaiheita ja tarkkaa työtä,ja etenkin sitä
  silmää!

  VastaaPoista
 5. Varmasti tulee lopputulos olemaan hieno!
  Olet sä vaan aikamoinen taituri!

  VastaaPoista
 6. Mielenkiintoista !! Odotan jo innolla minkälaisen kankaan olet valinnut tuoliisi.

  VastaaPoista
 7. Siellä näytti olevan oikeita nupejakin muiden naulojen joukossa. Onkohan sellaisia enää missään...

  VastaaPoista