tiistai 31. heinäkuuta 2012

RunsauttaEi voi kuin ihmetellä tätä Suomen kesän runsautta. Kaikki aivan pursuaa kasvua. Tämäkin ns. yrttimaa jäi huoltamatta, kun ei kaikkea ennätä tehdä. Piti kasvit tukea ja repiä ryöstäytyneet lajit pois, mutta tuossa ne rehottaa. Etualalla on saksan kirveli ja tuo harsomainen juttu on parsa. Yritin keväällä syödä parsaa, mutta ne pötkylät olivat jo ennättäneet puiseviksi.Kukkiakin olen yrttimaahan laittanut, ihan vain mehiläisten ja perhosten iloksi. Kovin paljon ne eivät ilostuneet, vaikka tuon violetin kukan nimi on ampiaisyrtti, ei siitä mettiset näytä tykkäävän. Punainen on väriminttu. Mutta täällä, pikkuisella niityllä käy kova surina ja kuhina, ahdekaunokki kukkii, ja näyttääpä joka kukassa olevan mehiläinen. Kuusi on istutettu parantamaan pienilmastoa, pohjatuulen esteeksi. Tuolla huusin takana on kolme muuta kuusta kasvamassa samassa tarkoituksessa. Niiden kanssa meinasi tulla ongelmia, ne istutettiin vuosi sitten keväällä peltomaahan. Kastelin niitä tietysti jonkin verran, mutta tänä keväänä ne näyttivät kellastuvan. Kävin kysymässä kokeneelta puutarhurilta neuvoa, ja hän käski kastella havulannoitteella kutakin puuta viidella  kannullisella  lannoitevettä . Ja uusia niin kauan kuin lannoitetta riittää. No sen tein ja väri muuttui tumman vihreäksi. Kuusilla oli boorin puute. Peltomaassa on liikaa typpeä.
Tässäpä tuli samalla tietoisku!12 kommenttia:

 1. Olet oikeassa, nyt rehottaa joka paikassa ja varsinkin vesiheinä on ottanut tuulta purjeisiin. Mutta pääasia että mettiset tykkää kukista ja niitä on tarjolla. Luonnon niitty on hyvä ratkaisu, kun on tilaa, missä sen voi kasvattaa. Sinulla on tilaa, (olen vähän vihreä) :-)

  VastaaPoista
 2. No jeh, kyllä rehottaakin! Tuo parsa on aika kiva huiskale, ihan koristeenakin ja väriminttu on niin ihanan virkeä punainen!

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanat kesä kuvat.
  Paljon sinulla on kaikkea kasvamassa.
  Ja rehevästi kasvavat yrtit ja kukat.
  Kyllä tämä kesä on vaan niin kaunista aikaa...nautin niin kun katselen kauniita kesä kuvia. Nämä muistot sitten säilyvät sinne talvi pakkasiinkin.
  Aurinkoista päivää sinulle...täällä ainakin aamusta paistaa aurinko,ja saisi paistaa koko päivän talon maalaus urakka jatkuu.

  VastaaPoista
 4. Taidan olla kuin mettiäisesi: tykkään vaapaasta luonnosta, mutta kyllä minä keskimmäisen kuvan kukissakin mielelläni lentelisin, ainakin silmäni lepää hehkuvissa kukissa kovasti. Saisiko noita yrttejäsi kuivattua, ettei ihan menisi hukkaan?
  Meillä on tällainen kallioinen ja metsäinen mäki, täällä jokainen kuusenalku lähtee kasvamaan, on kai tarpeeksi hapanta luonnostaan. Hyvä kuitenkin tietää kaikenlaista ja laittaa korvan taakse, ei koskaan tiedä, kuka kaipaa neuvoa.
  Hyvää elokuun alkua!
  Ihmeellistä, miten tutulta Prinsessa Ruususen puutarhassasi nyt näyttää :-D

  VastaaPoista
 5. Tänä kesänä on vettä riittänyt ja se takaa kyllä kasvun rönsyilyn.
  Ötiäiset viihtyvät parhaiden luonnonkukkaniityillä.
  Siinä saa ihoaan suojata tuolla liikkuessa, ettei punkit yms. verenimijät pääse käymään kiinni.;)

  Tuon näköistä punaista minttua kasvatin pihassani aikoinaan, kun vielä oli piha plänttiä. Kissa siitä tykkäsi, virkisty vauhdikkaaksi.

  VastaaPoista
 6. Hei!
  Saas nähdä minä nyt aloitin ihan kokeeksi täällä bloggerissa. Alku aina hankalaa. Mutta katotaan mitä tästä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIva!! Aioinkin ehdottaa sinulle, että laita blogi valmiille paikalle!! Ihan ikävä meinasi tulla!! Vielä ei ollut kommenttipaikkaa.

   Poista
  2. Heips! juu sainkin sinne postauksen laitettuu..mutta harjoittelu tekee mestarin kai joskus tän kanssa...en saa tunnisteita eli tuota kategoria listaa laitettuu sivupalkkiin. ÖÖh! täytyy pojalle soittaa että voisko tulla äippäää neuvoo.

   Poista
  3. Kategoriat saat klikkaamalla ensin "lisää gadget" ja valitsemalla sitten esiin tulevasta runsaudesta "tunnisteet". Se menee aina ylimmäiseksi, mutta vetämällä palkin saa oikealle paikalle.

   Kommnetit tulevat asetuksista valitsemalla millaisen kommentointitavan haluat ja kuka saa kommentoida. Varmistuskirjaimet kannattaa laittaa pois. Minulta voi kysyä neuvoa, Tuulento tietää sähköpostin ja puhelinnumeronkin.

   Poista
  4. Voi kiva kiitos käännyn sinun puoleesi jos tulee ongelmia..

   Poista
 7. Totta puhut! Ei mitenkään ehdi syödä kasvimaalta siitä tulevaaa satoa. Sadekesässä on puolensa. Satoa tulee runsaaasti eikä tarvitse kastella.

  VastaaPoista
 8. Mieletömän runsasta. Oletko useaan otteeseen jo eksyillytkin tuolla.
  Mutta kaunista on, kun on vapaassa luonnontilassa (melkein)

  VastaaPoista