torstai 6. lokakuuta 2016

Keksintöjä

Laitoin otsikoksi keksintöjä, toinen, parempi sana voisi olla tolskausta. Minun täytyy aina keksiä ja kokeilla jotain uutta, se voi onnistua tai sitten se menee pieleen.Kaikki lähti tästä. Kuva ei nyt tee oikeutta paikalle, mutta viime kesänä ihmettelin, että miksi mongolian vaahteran alla ei kasva rikkaruohot??
Puun alusta näyttää olevan mustalla mullalla. .


Sitten keksin syyn. Olen laiskuuksissani haravavoinut puusta tippuvat lehdet monen vuoden ajan puun alle. Siitä sitten innostuin!

Kaikkien puiden alle on tuupattu lehtiä.Jo viime syksynä kuskasin puista tippuneita lehtiä istuttamieni pienten pensaiden alle. Päämääränä on, etteivät nokkoset kasva pensaiden välissä. Minusta ei oikeesti ole penkkien kitkijäksi. Hyvä kun saan porkkanapenkistä vähän rikkaruohoja nykittyä pois.


Sen jälkeen idea paisui: miksipä veisin juurikasvien naatit metsän reunaan?
Komposti ei ole minulla toiminut. Tai siis, komposti oli sellainen verkkohäkki, täytin sen naateilla ja kukkamullalla. Kesällä siitä ei löytänyt heinän ja nokkosten seasta. Ei sitä voinut käyttää.Laitan jätteet suoraan marjapensaiden alle! Kukkalaatikot kumosin ostomultineen omenapuiden alle. Sitten vain jännittämään, että osuuko myyrät sun muut elukat asumaan hienojen ruokatarjottimien juureen marjapensaiden alle. Sen taas kevät näyttää.
5 kommenttia:

 1. Tuo lehdilla pensaiden alla on minusta hyvä keino ja samoin laitoin ruusupensaille ja hyvin ne talvehti. Tosin me ajoimme ruohonleikkurilla ne silpuksi ja samoin jätimme nurmikolle ja jos jotain on jäljellä keväällä niin sitten voi haravoida.

  VastaaPoista
 2. Idea on hyvä. Mielenkiinnolla seuraan kuinka toimii.

  VastaaPoista
 3. Hyvät keksinnöthän toimii ☺
  Kivaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
 4. Lehdistä ja muista pensaat saavat voimaa, eivätkä rikkaruohot vie voimaa, eli kaksinkertainen hyöty. Myyrät on sitten eri juttu, sitä en osaa sanoa, onko teillä niitä. Minullekin kitkeminen on aika vastenmielistä huimauksen takia. Kun kumarrun ja nousen, alkaa maailma keinua. Sinun keinosi on hyvä, sitä Hessukin on käyttänyt jo muutaman vuoden.

  VastaaPoista
 5. Mullakin on vain avokomposti, kuulema hiiret suosii niitä. Autotallin vintilläkin niitä asustaa.

  VastaaPoista