maanantai 8. elokuuta 2016

Mansikkamaa


Mansikkamaan ensimmäinen osa oli tullut tiensä päähän. Sitä en tietenkään muistanut kuvata. Suunnittelin tarkkaan, mitä pitää tehdä. Ensin revin mansikat pois, sen jälkeen muovit.


Sitten laitoin kalkkia, hevonkakkaa ja vähäsen syyslannoitetta. Sen jälkeen lapiolla ja taikolla kääntämistä.


Nyt tämä jo näyttää hienolta kun olen harannut sekä penkit että käytävät.


Päämääränä oli mahdollisimman saumaton  mansikkamaa. No, ei tietenkään ollut myynnissä niin isoja kankaita, vaan 4x5 metrisiä, joita sitten piti ottaa neljä. Edellisessä maassa oli paljon saumoja: ensin tein mansikkamuovista penkit ja ajattelin ajella ruohonleikkurilla välit. Kun välit sitten kasvoivat polven korkuista nokkosta, enkä uskaltanut mennä maalle, ostin muovia lisää ja tein käytävät. Sitten reunat kasvoivat ilkeästi nokkosta ja polttivat kinttuja ja niinpä ostin lisää muovia ja tein reunat. Saumoja tuli paljon ja arvatkaa mitä, nekin kasvavat vesiheinää ja nokkosta. Niin että siis mahdollisimman saumaton!!


Entisistä mansikkapehkoista otin rönsyt juurtumaan.Tässä sitten koko hienous. Vielä ensi kesänä en taida saada mansikkaa.

4 kommenttia:

 1. Voi miten ison urakan teit. Kyllä tuo näyttää hyvältä ja toivotaan jotta joitakin saat ensikesänä makustella.

  VastaaPoista
 2. Oletpa ahkera-hatun nosto sinulle.Palkinto varmaan tulee kunhan taas alkaa uusi kesä.

  VastaaPoista
 3. Eilen kuokin mansikkamaan ja laitoin jotakin turvelantaa ja pistokkaita. Kate vielä puuttuu kun joutuu syksyllä sen haravoimaan.(naapurin koivu varistaa lehdet), ehkä sekin käy katteesta.

  VastaaPoista
 4. Vau, miten suuren urakan olet siellä tehnyt,nyt saat kyllä itseäsi helliä tämän jälkeen!
  Toivotaan, että edes jokunen mansikka tulee ensi kesänä, saat edes maistiaiset!
  Hyvää viikonloppua sulle!

  VastaaPoista