torstai 10. maaliskuuta 2016

Tiskipöytä

 
Sitten mökille piti löytää tiskipöytä. Sitä ei tahtonut löytyä millään. Kyselin kaikilta. Tämän löysin sitten tädiltäni, se oli ollut autotallissa naulalaatikkona. Lapsena ihailin juuri tämän tädin huonekaluja. Ne olivat niin ihania, koska kaappeihin, pöytään ja penkkeihin oli maalattu kukkia. Niin oli tässäkin. Siinäpä sitten mietin, miten voin kukat pelastaa. Pöytä oli alkuperäisessä vihreässä maalissa, punaisine nuppeineen ja kukkineen. Suunnittelin, että maalaan sinisellä aivan kukkien vierestä tai sitten jätän maalaamatta vaikka ympyrän muotoisen alan ja kehystän sen jotenkin. Mutta aina väri tökkäsi, eikä tuntunut hyvältä. Niin sitten piirsin kukat muoville, hioin ne pois ja maalasin uudestaan vaaleanpunaiseksi.

 
Tämä tiskipöytä on täydellinen. Parempaa ei olisi voinut ollakaan. Ensinnäkin se on kapea, ja mahtuu hyvin pieneen huoneeseen, sitten siinä on kaikki tarvittava leivinlautaa ja leikkuulautaa myöten sekä sinkkipelti päällysteenä.  On ne ennenvanhaan osanneet käyttää pienen tilan hyödyksi.

8 kommenttia:

 1. Ihana perinteinen puulattikokin. Minä halusin tuollaisen kun remontoimme keittiön 90-luvulla. Ihmettelivät kaappien asentajat sitä, mutta niin on kätevä ollut, kun hella on ihan lähellä.

  VastaaPoista
 2. Aina kun näen postauksesi otsikon ihan jännittää että mitä ihanankaunista nyt löytyy.... ja taas löytyi aivan upea vanhanajan kaappi. kukatkin olet saanut taidolla säilöttyä. olet taitava!!!!

  VastaaPoista
 3. Ihana tiskipöytä ja todella hyvin suunniteltu kaikki siinä kohdallaan. Kukkset ovat suloiset.

  VastaaPoista
 4. Voi, tuo puulaatikko muistuu lapsuudestani.

  Olet kyllä taitava tuunaamaan, näitä juttujasi lukee aina yhtä suurella mielenkiinnolla!

  VastaaPoista
 5. Ihana ja kukat erityisesti. Ja on käytännöllinen. Meillä on myös ihan keittiössä tuollainne puulaatikko ja toki puuhellakin. Etenkin talvvella se on käytännöllinen lisälämpö ja ruoanlaittopaikkakin toisinaan.

  VastaaPoista
 6. Voi kuinka tulee lapsuus mieleen, asuin mummolassa. Kaunis on ja tila käytetty tarkasti hyödyksi. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
 7. Tosi kaunis tiskipöytä ja kuinka hyvin se sopii juuri sinne, minne olet sen laittanutkin!

  VastaaPoista