lauantai 27. helmikuuta 2016

Leikkelyä

 
Mökkiä lämmitellessä on pitänyt keksiä jotain ajankulua. Sinne sopivia harrastuksia on villasukan kutominen ja matonkuteiden leikkaaminen.
 Viime talvena revin punaiseksi värjättyjä lakanoita ja nyt olen leikannut saamiani trikoopaitoja. Siihen sopiva alusta on silityslauta. Puhuin taannoin entisöintipiirissä että haluaisin mökille silityslaudan, mutta puisen, en metallista. Niinpä sitten eräs läsnäolija sanoi löytäneensä sellaisen kirpparilta. Hän entisöi sen, teki puuttuvat puuosat, laittoi kankaan ja peltipalasen silitysraudan alustaksi.  Korvasin vaivan tietenkin vaihtokaupoilla, eli hunajalla. Silittänyt en ole kuin koeluontoisesti, mutta tähän leikkelyyn se on ollut tarpeellinen.
Vielä kun viitsisin mennä mattopiiriin tekemään ne matot!

8 kommenttia:

 1. Hunaja on hyvä vaihtotuote :)
  Ahkera olet ollut ja vielä mattoja suunnittelet.

  VastaaPoista
 2. Noista sinun keristä tulee iloinen matto. Jotkut tutut sanoi jotta mattojen kutominen on hauskaa . Minulle ei ole tuttua mutta kuteita olen leikannut.

  VastaaPoista
 3. Ihailtavan huolella pidät pikkumökkisi sisustuksen uomissaan! Omat matot on ihan ihkujuttu, muistoja täynnä.

  VastaaPoista
 4. Voi noita ahkeria kätösiäsi, saat niillä paljon aikaan. Ihailtavaa :-)
  Räsymatot ovat ihania, olen niitä itsekin kutonut ja leikellyt kuteita niihin.
  Ne ovat oikeita tarinamattoja kun niihin leikataan kuteet vanhoista vaatteista.
  Ja se jos mikä on hieno juttu, kaunista ja hienoa kierrätystä.
  Jäämme innolla odottamaan kuteista tehtyjä mattoja. Laitathan sitten kuvia meidän nähtäväksi :-) Leppoisaa lauantai ehtoota.

  VastaaPoista
 5. Saat mukavan korioita mattoja noista kudottua. Mulla ois sama urakka ja mattoloimikin kamarinloukosa olevisa kangaspuissa päällä, mutta kuteiden laikkuu nilkuttaa. Ehkä pitää jättää tämä bloggailu ja keskittyä oikeisiin hommiin :-)

  VastaaPoista
 6. Ihana ihminen, joka löysi ja tuunasi sinulle tuon laudan!

  Joskus olen leikannut kuteita ja sain jännetulentulehduksen :D Mattoja en ole kutonut koskaan, poppanaa joskus Kekkosen aikana.

  Näkyy muuten upea pinnasohva tuossa kuvassasi!

  VastaaPoista