lauantai 30. tammikuuta 2016

Taidetta koteihin

Purkamishomma on edennyt. Oikeastaan on jännää sukeltaa menneisiin juttuihin. En muistanutkaan, että joskus parikymmentä vuotta sitten käytin suuria pohjia ja isoja pensseleitä tai sitten lastaa maalaamiseen. Huomaan myös, että maiseman teko on ollut minulle vaikeaa. Yritystä on kyllä ollut ja tietoakin on annettu, en vain ole osannut käyttää sitä. Mutta toisaalta ihan jänniä töitä olen tehnyt, ei kuitenkaan mitään taidetta.
Sitten sain taas kerran idean, hakkasin seinään nauloja ja ripustin tauluja niihin. Siis ulos. Sitten huomasin, että voisin laittaa niitä myös Rajalaan, sinne pesupaikan seinälle. Piti jo kysyä maalauspiirin vetäjältä, että saanko takaisin pari isoa kiilakehystä, niin laitan kankaat niihin uudestaan. Ei se haittaa, vaikka ne ulkona kärsisivät, ei niillä muutenkaan mitään tee!
 
 
Löytyipä vielä tällainen taulu, aivan kuin olisin ennakoinut Rajalan mökkiä. Minulla on nimittäin siitä vanha kuva, jossa se on miltei justiinsa tämän näköinen. En vissiin ole ollut tauluun tyytyväinen, koska vuosilukua eikä nimeä ole. Nyt se ei näytä pahaltakaan. Taidan viedä sen Rajalaan.
 

8 kommenttia:

 1. Ihana idea ripustaa tauluja ulos! Olisi kiva nähdä ne!

  VastaaPoista
 2. Mökkimaalaus on viehkeä ja tuo seinässä oleva maisema on myös kiva. Kyllä taidetta voi laittaa mihin vain sehän on omasta tahdosta kiinni.

  VastaaPoista
 3. Voi, sehän on ollut enne Rajalasta ja silloin se sinne kuuluukin. Kaunis työ se on.
  Samoin kaunis salomaisemasi.

  Suojaisiko suihkutettava akryylilakka töitäsi kestämään ulkona hiukan kauemmin.
  Varsinkin sellainen, joka käy ulkokäyttöönkin.
  Näin niistä olisi ehkä pidempiaikainen ilo. Ideasi on tosi hieno.
  Miten ihana kesällä onkaan liikkua pihassa ihailemassa taidetta.

  Minäkin olen kerännyt töitäni, joita vien keväällä mökille. Tupa on tuplakorkea, kun välikattoa ei ole. Toinen puoli parvena.
  Valkeille seinille voi laittaa paljon kuvia :-) Toki kosteus niitä talvella syö, mutta kyllä ne aika kauan kestää ja akryylilakka pitää maalin kauemmin kankaan tai paperin pinnassa kiinni.

  VastaaPoista
 4. Olet ollut taas ahkera siivoaja ja pohdiskelija, mihin: Rajalassa näyttely?

  VastaaPoista
 5. Siellä on karhuja :) Vaikkakaan ei maisemassa niin kuistin kaiteella. Mukavaa :)

  VastaaPoista
 6. Hyvä sinä. Loistoidis, tauluja ulkopuolellekin.

  VastaaPoista
 7. Nyt oudommatkin ohikulkijat tietävät, että talossa asuu taiteilija :-)

  VastaaPoista