perjantai 18. joulukuuta 2015

Talveen varustautumista ja ylläri

 
Olen odotellut pakkasia, mutta kun niitä ei näytä tulevan, kävin silti ripottelemassa heinät pakkasen varalle  viinirypäleiden päälle. Osa rypäleiden oksista on paljaana, mutta muutama kuitenkin heinien alla. Zilgan pitäisi muka kestää 40 asteen pakkasen, mutta ei se lähellekään kestä. Sitten on vielä se toinen rypäle, Supaga, joka ei vissiin kestä mitään. Ei se ole kyllä yhtään marjaa vielä antanut, mutta en lakkaa toivomasta.

 
Pienet hedelmäpuut (tai melkein pensaat, polven mittaiset taimet) on suojattu pupusten varalta verkoin. Olen huomannut aitaverkon parhaaksi, se seisoo tukevasti itsekseen pystyssä. Laskin, että näitä verkkoja oli Rajalassa 11 ja kotona vielä pari.

 
Sitten se ylläri. Olen ollut ikionnekas, kun voitin SusuPetalin arpajaisista tällaiset kämmekät! Jos näette jonkun hienostelevan punaisissa hanskoissa ja kämmeköissä, se olen minä! Olipa tosiaan hyvän mielen paketti, hymyilytti pitkän aikaa!! Tuhannet kiitokset!!

9 kommenttia:

 1. Sinä olit siis yksi onnekas voittaja Susun arpajaisissa - onnittelen. Hienot on kämmekät ja kätevät ne on vetää kouraansa lämmittämään.
  Noita puutarhan talvisuojaushommia olen myös joskus tehnyt. Lounaisessa osin maata zilga pärjäsi talvet hyvin, muttei pakkanen tainnut olla kireämpää, mitä -25.

  VastaaPoista
 2. Ohhoh, olipa posti nopea!! Hyvältä näyttävät ylläsi :D

  VastaaPoista
 3. Nuo olis kyllä pilkillä pop!!

  VastaaPoista
 4. Puput syö kaiken minkä pääsevät syömään. Mökillä vaahtera ollut 10v. Joka talvi on popsittu parempiin suihin. Aitaverkon laiton jälkeen odottavat kun lunta tarpeeksi ja syövät hangen päällä :-D No, syökööt, kai niillä on niin nälkä saaressa.

  Upeat kämmekät on Susu palkinnoksi laittanutkin. Lämpöiset ja vielä hyvin sievätkin.
  Minä voitin Susun arvonnassa kerran taulun, arvaa vaan miten iloinen olin.

  Onnea voittajalle :-) Ja leppoisaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 5. Ihanat lämpimät voitto kämmäkkäät.

  VastaaPoista
 6. Pupusilta on hyvä suojailla kasvit.
  Ulkona oleville Zilgoille laitoimme vaahteroiden ym. puiden lehtiä paksulti.

  VastaaPoista
 7. Meillä nurmi viheriöi ja lupasi jopa 10 astetta lämpöä.Noita kämmeköitä vois yrittää virkata.

  VastaaPoista
 8. Kaunis talvimaisema pihaltasi. Ja Onnittelut voitosta, kyllä nyt passaa lunta lapioida tai muuten hienostella :-)

  VastaaPoista