sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Vielä lisää hiiriä

 

 
Viime keväänä tein oikein ison siivouksen hiirien ja myyrien talvisen mellastelun jäljiltä. Ne olivat menneet lusikkalaatikkoihin ja kirjahyllyn kaappiin, missä säilytin astioita. Kaikki pesin kiehuvalla vedellä ja silloin päätin, että hiirien tulo pitää estää. Ruuvasin kirjahyllyn kaapin taustalevyn kiinni. Se repsotti alhaalta ja sitä kautta hiiret pääsivät sisään. Sitten myös päätin, että tiskipöydän lusikkalaatikotkin voisi eristää. Sitä tässä kuvassa nyt tehdään, laatikoston alle laitettiin vanerilevy, niin että hiirille ei ole kulkuaukkoa laatikoihin.
 

Mutta tästä tämä projekti lähti. En silloin keväällä tullut katsoneeksi kirjahyllyn laatikoihin. Enhän tarvinnut keväällä kynttilöitä. Nyt niitä sitten tarvittiin ja hui ja hyi kauhistus!!


Laatikot pois ja syyllinen paljastui. Taustaan oli tehty reikä. Kirjahyllyn ostin aikoinaan kirpparilta ja muistan silloin ajatelleeni tuosta reiästä, että siitä pääsee hiiret sisään. Unohdin koko asian.  Onneksi ne olivat menneet vain alalaatikkoon.


Liimasin kovalevyn palasen reiän päälle ja asia on kai sillä autettu. Mietin, mitä teen kynttilöille. Heitänkö menemään? Onkohan kenelläkään muulla desinfiointiaineella pestyjä
kynttilöitä? Minulla on.

Päivän päätin kivemmalla jutulla. Olin tilannut puutarhalta erityisen hyvin talvea kestävän kirsikkapuun. Sen vyöhykkeet ovat 1-6 (7) ! Sen istutin.

Puuta istuttaessa mietin, milloin se antaa kirsikoita. Ehkä 10 vuoden päästä? Onko minua sitten enää olemassakaan. Tulee vain mieleen, että nuorempana aikaa tuntui olevan edessä mittaamattomat määrät. Nyt tiedän, ettei niin ole. Korkeintaan parikymmentä vuotta. Mutta kiinalainen viisaus sanoo, että vaikka kuolisit huomenna, istuta tänään puu. 

10 kommenttia:

 1. Nuo hiiret aiheuttaa paljon töitä vaan kun hyvin suojaa eivät pääse pahojaan tekemään. Puun istuttaminen kannattaa aina kyllä sitä joku nauttii ja ei tiedä vaikka piankin antaa sinulle hedelmä sadon ♥

  VastaaPoista
 2. Meillä ei jäänyt viime talvena yhtään hiirtä luskuun, kuitenkin niitä papanoita löytyy kaapeista. Leikkuulauta kanattaa kääntää väärinpäin lusikkalaatikon päälle. Kirsikkapuu tekee jo nuorena hedelmiä.

  VastaaPoista
 3. Hiiret, huh.

  Puun istutus hienoa. Meillä on itse lisättyjä kirsikkapuita, jo muutaman vuoden päästä ne kukkivat ja tekivät marjoja.

  VastaaPoista
 4. Hiiret taitavat tehdä vaneriin reijän, vai mistä päättelet, että se on niille liian vahvaa. Mokomat pääsevät vaikka minne.

  Jos et ehdi saada kirsikoita, niin kukkia ainakin. Ne eivät ole niin happamia, vaan tosi kauniita.

  VastaaPoista
 5. Kirsikkailoa! Viime kesänä siis vuosi sitten mies osti pienen pensaskirsikan. Tänä vuonna se oli jo täynnä kirsikoita.
  Lossa on tuottanut saalista mökillä vajassa.

  VastaaPoista
 6. Mokomat hiiret. Suojaa ja ruokaa ne etsivät ja samalla sotkevat niin hirmusti.
  Täällä ovat jo nyt alkaneet hakeutua piharakennukseen, vaikkei siellä ole mielestäni mitään syötävää. Pakko niitä on lotsalla pyydystää, mutten alkavat hallita koko varastoa.
  Kiinalainen viisaus saanoo hyvin. Toivon kirsikkapuusi kasvavan kauniiksi ja satoisaksi.

  VastaaPoista
 7. Hiiret ehtivät moneen paikkaan, pieniä ja näppäriä kun ovat :-)
  Toivottavasti nyt eivät sotke paikkoja enää.
  Elämä kuluu nopsaan, mutta puun istutus ei ole koskaan turha teko. Ja ehdit kyllä nauttia sen tuloksista vielä :-)

  VastaaPoista
 8. Hyi olkoon hiiret:( Meillä oli niitä syksyisin paljon vanhassa kodissa ja totisesti toivon, etteivät tietänsä tänne uuteen löydä.
  Toivotaan runsassatoista kirsikkapuuta. meillä 2-vuotias pensas tuotti pienen sadon tänä kesänä.

  VastaaPoista
 9. Viime talvi taisi olla runsas hiiritalvi, kun monta kertaa sai liskut virittää ja aina tuli saalista. Toivottavasti konstisi tepsivät mokomiin tuholaisiinn.

  VastaaPoista
 10. Asun maalla eikä minulla ole hiiriä. Käytän ultraäänikarkottimia; yksi kellarissa ja yksi keittiössä (niitä on patterillakin toimivia sekä myös kosteisiin tiloihin). Sitten vielä kissa, joka hoitaa ulkona oman osuutensa.

  VastaaPoista