sunnuntai 16. elokuuta 2015

Vuodet eivät ole veljeksiä

 
Viime vuonna omenoita tuli niin paljon, että oli aivan tuskaa laittaa niitä. Minä mehustin, hillosin ja kuivatin ja lopuksi jakelin kaikille, jotka huolivat.Tänä vuonna ei ole sitä vaivaa. Hautasin koko omenasadon maahan. Joka omenassa on toukkia ja niistä aikoinaan kuoriutuu lentäviä ötököitä, mikä se sitten lieneekään. Omenakääriäinen??? No, ajattelin, ettei kuoriudu kun hautaan maahan.

 
Muutakin epäonnea on. Tämä luumupuu kuoli. Noin vain. On siinä juurivesa, kasvatan sitä sitten.


Viinimarjoistakaan ei tullut satoa. Mikähän tätäkin pensasta vaivaa? Mansikasta tuli sitä vastoin tavallista isompi saalis. Pesissä ei ole hunajaa paljonkaan. Huomenna otetaan hunajat pois.

 
Ilonaiheitakin on. Zilga kasvattelee rypäleitään,

 
ja tomaatti tomaateitaan. Tosin, yksikään ei vielä punerra. Eihän ne minulla ruukaakaan punertaa, olenhan Suomen huonoin tomaatinkasvattaja. Joka vuosi ne silti laitan kasvihuoneeseen.

 
Tämä on jo sitten miltei ihmeiden puolella, luumupuussa on luumuja.
 
 
Ja kukkiakin on.

 
Enkä malta olla laittamatta kuvaa tästä kukkapenkistä, vaikka olen jo parikin kertaa näyttänyt teille.
 

7 kommenttia:

 1. Sinulla on ollut pikkuisen huono tuuri. Jokainen kesä on aina erilainen. Hunajaa jota jo myytiin uutena oli viikon kuluttua jämähtänyt pulloon, oli huono ostos. Kaikki sanoo ei tule hunajaa. Onko sitten ostettava ulkolaist ??
  Sääli kun haluaisin kotoperäista. Upea on kukkapenkki tuvan senustalla.

  VastaaPoista
 2. Samanlaiset omenat meillä. Viinimarjoja tuli ja vadelmia ja mustikoita on nyt paljon. Mansikoita haettiin ihan pohjoisesta asti.

  VastaaPoista
 3. Onneksi aina jotakin satoa saadaan. Meillä on yhdessä kolmesta omenapuusta yksi omena, siinä se sato. Luumuja tulee meille nyt eka kertaa:) Upea tuo samettikukkapenkki!

  VastaaPoista
 4. Komea kukkapenkki!
  Voi kurja tuota teidän omenatuhoa. Meillä kyllä tulee omppuja viimevuotiseen tapaan. Hyvä kun hautasit ne, avokompostissa olisi toukat eläneet. Ja rypäleitä tulee komeasti.

  Et ole Suomen huonoin tomaatinkasvattaja, se olen minä. Kaikki taimet kuolivat pystyyn.

  VastaaPoista
 5. Harmi kun kaikki omput meni. Onneksi luumut, komeat rypäleet ja tomaatit ovat kypsymässä. Aurinkoa lupaili ja lämmintä, ehkä tomaattisi ehtivät vielä punertaakin. Kukkapenkkisi tuvan seinustalla on kerrassaan upea.Toivottavasti hunajaa tulee edes talven tarpeesi. Mukavaa alkavaa viikkoa :-)

  VastaaPoista
 6. hIENO rypälesato, nam nam. Ja luumujakin!

  VastaaPoista
 7. Kukkapenkkisi on mahtavan komea.
  Ai, ai rypäleitä, isoja! Meillä on vielä aivan pieniä, kun ne ovat avomaalla.
  Hunajaa pitäisi ottaa eli sokerit on ostettu talviruoaksi ja nyt pitäisi laittaa vähitellen talviruokinta päälle.

  VastaaPoista