perjantai 24. heinäkuuta 2015

Ruostetta ja muuta mukavaa

 
Olen jo kirjoittanut, että täällä kuusen suopursuruoste kellastaa puut. Yleensä se iskee tämän kesän vuosikasvaimiin
 
 
niin kuin tässä, mutta istuttamani kuuset näyttävät kauttaaltaan ruskeilta. Voipi olla, etteivät ne selviä. Olen jo aika suuren työn tehnyt niiden eteen, viime kesänä vai oliko se toissakesänä, kastelin niitä havulannoitteella viikon välein viisi kannullista joka puulle. Ne alkoivat silloin vihertämään, mutta lieneekö peltomaa niille sittenkin huono paikka?
 Sitten minulla on tämä lännen pihta. Se on vissiin ainoa vihreä kuusi näillä seuduin!


Kasvihuone näyttää taas täyttyvän tuosta Zilgasta. Se pyrkii ovesta ulos. Oven toiselta puolelta kurkkii toinen, pieni viinirypäle, Supaga.


Rypälesato näyttää taas hyvältä. Tämä viinirypäle on minun ylpeys ja erikoisuus näillä leveyksillä. Kasvaa sitä tosin muillakin.

Sitten niitä käärmeuutisia. Ennätin jo nimetä käärmeen Kaarloksi. Ajattelin, että jos on pakko, voin asua sen kanssa samassa pihassa. Jotenkin tuntui, että onko se jokin viesti luonnolta? Mies meni tänä aamuna käymään mökillä ja löysi käärmeen kuolleena. Minä olin sen sittenkin tappanut kivellä. Siksi se oli niin näkyvissä koko ajan, tosin se vaihtoi paikkaa joka päivä, mutta olin vissiin murskannut sen selkärangan. Että sellainen oli se käärmetarina!

7 kommenttia:

 1. Hienot viinirypäleet sinulla. Nuo kuuset ovat kyllä surkeita. Meillä on kuusiaidassamme joissakin kohtaa vähän ruskeaa, mutta se yleensä toipuu siitä hyvin seuraavana vuonna.

  Hyvä, että pääsit siitä käärmeestä. vai oikein nimikin, huh :)

  VastaaPoista
 2. Harmi tuo kuusten sairaus, toivottavasti selviävät. Onpas sinulla upeat viinirypäletertut kasvihuoneessa ja vielä kahta lajia. Mielenkiintoinen kasvatettava :-)

  VastaaPoista
 3. Oi mitten ihanat rypäleet. Ruoste on kiva väri muttei kuitenkaan kuusissa.Hyvää sunnuntaita.

  VastaaPoista
 4. Viinirypälesato on hyvin lupaavan suuri. Aurinkoa nekin kyllä tarvitsee. Ruostetautia on täällä meidän suunnan kuusissa paljon, jotoinen vuosi peräti.

  VastaaPoista
 5. Viime kesänä kiertelin kotipuolen kuusenistutusalueella, ja taimien latvat oli ruskeana. Nyt en ole vielä käynyt pohjosessa . täällä ei näy ruskeaa kuusissa.

  VastaaPoista
 6. Ikäviä vastoinkäymisiä sinulla, vaikkakin luonto elää omalla tavallaan.

  VastaaPoista
 7. Miedän rypäleet ovat uolkona kasvamassa ja aivan pieniä vielä. ilmeisesti eivät kerkiä kypsyäkään tänä kesänä.

  VastaaPoista