tiistai 30. kesäkuuta 2015

Muovia kasvimaalle

 
Suomen luonto on niin mahtava, että joka paikassa kasvaa jotain. Oikeastaan maan pinta on tiheä kuin karhun turkki. Osa (tai melkein kaikki) on kasvimaalla ei toivottua kasvillisuutta. Kävin tämän ongelman kimppuun. Ensiksi siihen tarvittiin sahalta saatua jätelautaa, losoa.

 
Sitten tyttären talon työmaalta purettua mansikkamaan muovia.
 
 
Suunnitelmana oli ympäröidä kasvimaa muovilla.

 
Ensin yritin ajaa trimmerillä heinät nurin, mutta puolen metrin trimmeröinnin jälkeen siima katosi. Sitten aloin etsimään viikatetta ja lopulta se löytyi aitan seinältä, perinteisestä paikasta. En aivan saa viikatteella ruohoa poikki, mutta kyllä se kuitenkin kaatuu.
Sitten laittelin  muovit penkkien ympärille ja ne tuettiin laudoilla  paikoilleen.

 
Enpä oikein tiedä onko tulos aivan silmiä hivelevä, mutta ehkä vähätöisempi? Kuitenkin jokaisesta muovin ja penkin välistä tursuaa rikkaruohoa. Mutta toivottavasti vähempi kuin ilman muovia!
 

5 kommenttia:

 1. Iso kasvimaa, upeaa. Onhan se nyt huomattavasti vähätöisempi. Rikkaruohojen kanssa on aina melkoinen työ
  :-)

  VastaaPoista
 2. Minusta tuo on hyvä keksintö ja varmasti auttaa edes vähän.

  VastaaPoista
 3. Muovia en ole yrittänyt kasvimaalle, mutta viiraa laitoin järvenrantaan ja kaislat ei nyt kasva läpi.

  VastaaPoista
 4. Olet kovin uuttera viljelijä. Meikäläinen lopettu kaiken viljelyn, kun puoliskoni nukkui pois, neljä vuotta sitten. Kyllä tuo mansikkakangas tai muovi auttaa vähentämään ruohimista.
  Pienen mökin ympärillä on todella kaunis villi kukkaketo. Ihmeesti kukat kukkivat runsaina, vaikka vettä on satanut lähes joka päivä.

  VastaaPoista
 5. Sinulakin on tosi iso kasvimaa. Varmaan kaikki tarpeelliset kasvit ja jurekset on koko talveksi tulossa. Voihan tuo auttaa hieman. Tuttu laittoi pressun pariski vuodeksi, jotta sai rikakruohot pois kasvimaalta.

  VastaaPoista