tiistai 16. kesäkuuta 2015

Kukkapenkki

 
Jo viime kesänä suunnittelin, että noille pienille samettikukille täytyy saada penkki. Tänä kesänä se onnistui. Kukat eivät vielä kuki, mutta kohta loistavat keltaisina.

 
Samettikukka on kiitollinen kasvatettava, eikä ole liian vaativa.

 
Muutakin hommasin tänään. Olen sellainen puutarhuri, että kaikista, kaikista kivointa minusta on istuttaa. Ja kaikkein kivointa on istuttaa puu. Sitten siitä jatkosta en niin kovin tykkääkään, ruohimisesta tai syömisestä. Kun en osaa laittaa hyvänmakuista kasvisruokaa.
Tämä puu on tammi. Se on juronut paikallaan miltei kymmenen vuotta, eikä ole kasvanut eikä kehittynyt, ei nyt kuollutkaan. Mies ajoi ruohonleikkurilla aina sentin päästä taimesta. Aloin miettimään sille parempaa, suojaisempaa paikkaa. Puu on kasvatettu äidin pihalla olevan tammen terhosta, joten muistopuuksikin se nyt käy. Istutin sen tänään saunan eteen. Olen siihen joskus haaveillut sievää kukkakenttää. Yritin ensimmäisenä vuonna kitkeä ruohot pois ja kylvää siihen niittykukan siemeniä. Juolavehnä on kasvanut erityisen hyvin. Ja voikukka.  Nyt alkaa mitta täyttymään ja luulenpa, että alan leikkaamaan siitä nurmen.

 
Tässä oli toinen projekti. Valeistutuksessa ollut omenapuun taimi.  (E. voi tunnistaa tämän varttamansa taimen?) En voinut ennemmin laittaa sitä tuohon paikkaan, hallin taakse, kun se halli piti ensin rakentaa. Sitten seuraavana vuonna vielä maa tasoitettiin. Vielä sinne mahtuu ainakin yksi puu, ja valeistutuksessa onkin vielä kaksi luumupuuta.  Minnehän se toisen tuuppaisin?
 Muuten, hyvä istutusilma näin sateella!!

10 kommenttia:

 1. Vähän erilainen kukkapenkki .-) Kaunis kun mikä. Samettiruusut ovat kiitollisia kukkijoita.
  Ja kukkivat koko kesän syksyn pimeisiin ja pakkasiin saakka. Laitan niitä mökillä saunan kuistin kaiteeseen kukkalaatikkoon. Kestävät hyvin myrskyä ja sadetta, samoin aurinkoa .-)
  Toivottavasti tammi kasvaa suureksi ja kauniiksi muistopuuksi.

  Miellyttävää juhannuksen aikaa :-)

  VastaaPoista
 2. Sametti ruusuja meilläkin on . Niistä sanotaan ,että haju karkottaa kärpäsiä ja hyttysiä. Ihana penkki ja kohta loistaa keltaisena. Ihanan muistopuun istutit hyvään paikkaan.

  VastaaPoista
 3. Samettikukat ovat mukavia kasvattaa, mutta ne onnettomat lehtokotilot meillä kotona syövät nuo kukat. Mökille tänäkin kesänä niitä laitamme.

  VastaaPoista
 4. Samettiruusut ovatkin todella kauniita, kukkivat melkein koko kesän kauniina.
  Muistan, kun vanhemmillani olikin aina näitä samanlaisia kukkia putarhassaan, ja he rakastivat puutarhaa, ja sen tuomaa kauneutta, varsinkin isäni. Vaikka isä joutuikin lähtemään täältä pois ennenaikojaan, hän oli vasta 57v. kun hän nukkui pois.
  Mutta sulle oikein hyvää tulevaa Juhannusta!

  VastaaPoista
 5. Tänä keväänä kaikki edistyy hitaasti, kurkutkin vielä sirkkalehdellä. Nyt on hyvä istuttaa puita, kun aurinko ei paahda niitä heti karrelle, saavat juurtua viileämmässä. Mettiset pörräävät pihapiirissä niin että saa päätään varoa. Eivät uskalla lähteä kauemmas, kun kone kankettuu.

  VastaaPoista
 6. Minulla ollut jotain 5 tai 6 vuotta kolme tammea, jotka tytär toi ihan pieninä kymmensenttisinä "lapsina" minulle ja nyt ovat kolmemetrisiä. Vieläköhän onnistuisi siirtää? Yhden aikoo vävy pölliä omalle tontilleen noista.

  VastaaPoista
 7. Puutarhatöitä riittää,ja vettä. Aurinkokin vähän välillä pilkistää. Hyvää Juhannusta.

  VastaaPoista
 8. Aika kuluu mukavasti kun on kivoja projekteja!!
  Edellisessä postauksessasi on valtavan upea kärhö! Voi ihmettä, miten kaunis!!

  Oikein hyvää juhannuksen aikaa sinulle :-)

  VastaaPoista
 9. Heh, ihan oikeasti kukka penkki :::)))))) Mitä maninioinnta juhannusta!

  VastaaPoista
 10. Varsinainen kukkapenkki sanan täydessä merkityksessä :-D

  VastaaPoista