sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Lyyli-myrsky

 

 
Kun eilisen myrskyn jälkeen tie oli saatu raivattua, pääsin mökille katsomaan, onko kaikki hyvin. Ensiksi pisti silmään nämä kaksi kaatunutta puuta.

 
Iso juurakko lähti maasta irti.

 
Hyvä, ettei aivan Majalan päälle kaatunut. Eikä se sekään ole mahdotonta, niin lähelle latva ulottuu. Miten puut saadaan turvallisesti maahan?
 
 
Sitten seuraavaksi huomasin, että pellollakin makaa kuusi. Huomasin, että se oli katkennut ja kiertelin ja kaartelin, että missä on kanto. Luulin jo vähän aikaa, että tuuli on lennättänyt sen kaukaa.
 
 

 
Sitten huomasin, että kanto onkin näin korkea.
 
Eilen, keskellä myrskyä sain puhelinsoiton, että mehiläispesästä on lähtenyt katto. Piti pahimpaan sateeseen lähteä ja hyvä oli, että lähdin. Toiselta tarhalta oli yksi pesä kaatunut ja toisesta katto pois. Ja siellä tarhalla, mistä oli soitettu, oli pesä aivan ilman kattoa, niin että vesi satoi sisään. Olin onneksi ottanut vähän kuivia varusteita mukaan ja laitoin katot päälle ja kasa kiviä katon päälle. Tänään sitten paistoi aurinko.
 

10 kommenttia:

 1. Aika myräkkä se oli. Olin juuri pahimmassa myrskyssä Hailuodon lautalla. Lautta ei edes kulkenut johonkin aikaan. Keinutti mukavasti. Puita oli nurin monissa paikoissa. Hyvä, kun ilmoittivat ja ehdit hätiin.

  VastaaPoista
 2. Onpas teillä ollut kova myrkkyä.

  VastaaPoista
 3. Paljon säästyi, kun puu ei kaatunut talon päälle. Hurja keli tosiaan oli.
  Täällä ei pihassa kaatunut puita, mutta tutun muoviautotalli nousi lentoon ja rikkoi autoa.

  VastaaPoista
 4. No johan on ollut myräkkä, hyvä että majala säilyi ja toivottavasti ampparitkin!

  VastaaPoista
 5. Pahaa jälkeä on tullut, ei ole mökillä vielä käyty katsomassa, täällä ei ihan niin kovaa tuullutkaan.

  VastaaPoista
 6. Voi kuinka pahoin sinun pihapiiriin on Lyyli osunut. Tuommoiset isot puut rakennuksen lähellä on näin tuulisina aikoina vaaratekijä.

  VastaaPoista
 7. Ihan ensiksi Lämmin osanottoni sinulle.
  En ole pitkään aikaan käynyt kunnolla täällä blogimaailmassa. Elämä on nyt kiireitä täynnä. Mutta toivon että reilun kuukauden päästä alkaa helpottaa.
  Onneksi Lyyli ei murjonut teillä rakennuksia. Meilläkin oli kova tuuli, mutta ei aivan myrskyä ja vahingoilta vältyttiin.

  VastaaPoista