torstai 14. toukokuuta 2015

Kevättä mielessä

 
Tämä kiviprojekti jatkuu taas. Kuten huomaatte, kivien latomukseen tuli kuoppa. Siis kolmannen kerran otan kivet irti ja ladon ne uudelleen. Siinä kuulemma siksi pitää olla tasaista, kun mies talvella linkoaa polun. Jos kivet ovat ylhäällä, ne sinkoilevat irti.
Minä paranin siitä pissatulehduksesta aivan kotikonstein, juomalla ja puolukoilla. Tauti iski justiinsa pyhäaikana, eikä lääkäriä ole lähellä. Kuumettakin oli. Nyt olen terve.

 
Syksyllä laitoin parikymmentä ostettua narsissin sipulia maahan ja kaikki muutkin, mitä olin säästänyt joko joululta tai pääsiäisestä. Nämä ovat sitten jouluiset hyasintit.

 
Minusta on tosi nättiä tämä aika, kun puut ja pensaat ovat täynnä  kuin vihreitä helmiä. Ei vielä ihan hiirenkorviakaan.

 
Tämä kasvi on yksi viheliäisimmistä, vaikka nätti onkin, peurankello. Jos sitä on kerran päästänyt mailleen, se ei häviä ikinä. Sitä on joka paikassa. Jopa entinen jo kauan sitten hävitetty kukkapenkki on vieläkin vihreänä siitä. Pitäiskö kokeilla round up´pia? 
Tätä sen sijaan saisi kasvaa pensaiden alla, tämä on kai linnunsilmä, tai joku sen tapainen nimi. Ihan hyvä aluskasvi.

 
En enää muista mikä kärhö tämä on, mutta se kukkii valkoisin kukin. Olikohan alppikärhö?

3 kommenttia:

 1. Rounduppia vaan, sitä mitä laitan vuohenputkiin, kun tunkevat joka paikkaan. Mutta sateen aikaan ei voi, se menee hukkaan.
  Tuo keväinen linnunsilmä on herkän kaunis.

  VastaaPoista
 2. Pihassa projektia riittää, sen on tämäkin tarhuri huomannut. Aina joku nurkka huutaa tekemistä tai korjaamista. Sataisi vähän vähemmän tuota vettä.

  VastaaPoista
 3. Voi sinä oletkin jo tervehtynyt ja ahkeroinut puutarhassa. Hyvin näyttävät jo alkaneet heräillä kevääseen.

  VastaaPoista