keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Mehiläistyöt alkavat


Kevään mehiläistyöt on aloitettu. Eilen vaihdoin pohjat. Se tarkoittaa, että kiersin kaikki pesät, otin talven olleet pohjat pois ja laitoin puhtaat tilalle. Samalla näin ovatko elikot hengissä ja missä kunnossa. Minä en auo pesiä vielä, vilkaisen vain, jos pesä on täynnä mehiläisiä ja raskas, oletan kaiken olevan hyvin. Jos pesä on kevyt, sille pitää antaa ruokaa. Yhdelle annoin. Mehiläisten ruoka on sokeria, sitä varten on tehty sokeritahnaa, jota voi antaa. Kun olin käynyt kaikki pesät läpi, huomasin, että joissakin pesissä oli liikaakin ruokaa ja jonkin ajan kuluttua annan sille nälkäiselle pesälle niitä.
Sitten olin vielä niin reipas, että olen jo pessyt pohjatkin. Tuossa ne ovat tuulessa kuivumassa. Ennen pesin pohjat juuriharjalla ja tolulla, nyt painepesurilla.
Pesiä on myös myynnissä. Alkaa tuo ikä tulla vastaan, täytyy vähentää. Mottoni on edelleen, että kaiken harrastuksen pitää olla hauskaa. Silloin liian työlääksi käyvät jutut pitää poistaa tai ainakin vähentää niitä.

9 kommenttia:

 1. Kyllä sinä olet ahkera, tuo on kovaa hommaa.

  VastaaPoista
 2. Paljon on työtä mehiläisten hoidossa ja hunajan käsittelyssä. Touhukas olet, mutta toki liika on liikaa ja silloin mielekkyys häviää. Jos kesämökki olisi mantereella, kokeilisin minäkin tuota hauskuutta :-) Tykkään hunajasta.

  VastaaPoista
 3. Mehiläisten hoitaminen on mielenkiintoista, mutta todella työlästä hommaa. On paljon huolehdittavaa ja tehtävää, kannattaa siis harkita, paljonko antaa pesien lisääntyä. Viisainta on siis alkaa pikkuhiljaa vähentää, kun on monenlaista muutakin kivaa puuhaa mitä tehdä.

  VastaaPoista
 4. Niissä on paljon työtä ja huolehtimista, mutta Sinulle ahkeruus on varmasti joka kesä palkittu makealla tavalla. Toivotaan hyvää hunajasatoa :-)

  VastaaPoista
 5. Samoja hommia täälläkin. Nyt tulee vain lunta välillä.

  VastaaPoista
 6. Noin sinun kesäharrastus on alkamassa, ihanaa.

  VastaaPoista
 7. Olet siellä ollut tosi ahkerana ja puhdasta on syntynyt.
  Näet oman kätesi jäljen näissä asioissa, saat olla siittä ylpeä.
  Olet myös kurkiparin jo kuvannut, kyllä ne ovatkin tosi kauniita lintuja ja aina yhtä erikoisia, joka vuosi, kun ne näkee.

  VastaaPoista
 8. Bom dia, produção de mel tem o seu trabalho e cuidados a ter, pessoais e com as colmeias, gostei de saber da sua produção e gostei da boa foto reveladora do trabalho.
  AG

  VastaaPoista
 9. Tuota linjaa minäkin koetan toteuttaa, jos harrastaminen käy työlääksi, on kevennys tavalla tai toisella paikallaan.
  Hunajasta tykkään ja toivon pesillesi hyvää kesää.

  VastaaPoista