perjantai 30. tammikuuta 2015

Siivekkäitä

 
Mikähän vimma noilla mettisillä on lennellä pitkin talvea. Aina mökillä käydessään löytää hangelta kuolleita mehiläisiä. Tietenkään kaikki eivät elä talven ajan, vain ne syksyllä syntyneet. Pesän pohjalla on aina kasa kuolleita mehiläisiä. Kaipa nämä lentäjät eivät halua olla pesän rasitteena?

 
Vähän isompia siivekkäitä ilmestyi meidän ruokintapaikalle, pyyparvi. Ne ovat kyllä hauskan näköisiä kun liikkuvat jalkaisin. Piti ihan niitä varten käydä laittamassa maahan ruokaa, mutta ei niitä ole toista kertaa näkynyt. Kunhan eivät joutuisi saaliksi.

8 kommenttia:

 1. Voi miten hauskan kuvan olet noista pyistä saanutkin. En ole aikaisemmin kuullutkaan niiden vierailusta lintulaudan luona ;-)

  VastaaPoista
 2. Aina näkyy joku mettinen hangella, kaipa ne nämä lauhat jaksot houkuttavat ulos. Pyyt eivät joudu ainakaan ammutuksi, niiden metsästysaika on päättynyt.

  VastaaPoista
 3. Tuo lintulaudan vierailija määrä on hieno. Peltopyy on arka ei tule avoimiin paikkoihin . Me laitoimme aikoinaan kuusen havula ei ihan lähelle ruokinta pistettä mutta antaa pikkuisen suojaa. Katselemme nykyisin ikkunasta kevät talvella kun maatilan kuusiaidan alta ne tulee syömään joku kantaa niille viljaa.

  VastaaPoista
 4. Meillä myös yhden ystäväni luona on käynyt näitä pyitä, ja ovatkin kivoja vieraita.

  VastaaPoista
 5. Pyyparvi, onpas sinulla ollut harvinaisia vieraita.

  VastaaPoista
 6. Hauskan näköinen tuo parvi, siinä on pyytä kerrakseen!

  En tiedä, huomasitko, että vastasin sinulle tuolla blogissani siitä kirjavaihdosta, joten laitan vastauksen myös tänne. Minulla on vain yksi kpl sitä kirjaani jäljellä, ei ollut varaa tilata niitä monta ja ne harvat menivät joululahjoiksi. Muuten olisin kyllä vaihtanut ja mielelläni, mutta tämä ainoa kappale tulee olemaan arvontavoitto, kunhan saan arvonnan aikaiseksi blogissani. Olen joka kirjani kohdalla pistänyt arvonnan pystyyn, on vaan ollut rupeamisesta kiinni, tuntuu, että elämä heittelee vähän liiaksi suuntaan ja toiseen.
  Jep, teen sen tänään.

  VastaaPoista
 7. Pyyt toisinaan säikyttelevät meitä aamulenkillä, kun pyrähtävät kovalla räpinällä lentoon aivan vierestä. Nukkuvat rykelmässä ojanpientarteeella.

  VastaaPoista
 8. Meillä talitintit ym. käyvät pesillä nokkimassa ja koputtelemassa mehiläisiä ulos.
  Siksi emme kotona laita ollenkaan linnuille ruokintapaikkoja, ettei olisi liian lähellä houkutuksia - naapureilla kuitenkin on lintulautoja.

  VastaaPoista